FESTIVAL DE DANSA D'ESPLUGUES

NOTÍCIES

El proper dissabte 14 de maig l'Esbart celebrarà la una nova edició (la 17a) del Festival de Dansa d'Esplugues, en el marc de les Festes de Primavera de la ciutat.




Tot i que el festival pròpiament dit començarà a les 19'00h a la pista vermella del Parc Pou d'En Fèlix (en cas de mal temps, al Casal de Cultura Robert Brillas), hi haurà, com a novetat, un cercavila de presentació a les 18'30h pels carrers Àngel Guimerà, Isidre Martí, Vicenç Bou, Santiago Rusiñol, Jacint Verdaguer i Àngel Guimerà de nou fins a retornar al Parc Pou d'En Fèlix.

Tot i que el Festival va néixer com a diada pròpia de l'esbart i mostra de dansa catalana, un any més s'inclouran actuacions de grups folklòrics de diverses procedències, seguint l'esquema que es va presentar a la Tarda de les Cultures l'any 2013. Aquest acte va obtenir molt bones crítiques, fet que va fer reformular el caràcter del festival,tot obrint-lo a mostrar altres tipus de dansa sense renunciar a la presència de la dansa catalana (tant en les vessants tradicionals com en les de creació) representada per l'esbart.




A banda del Cos de Dansa de l'Esbart d'Esplugues, el qual estrenarà nous balls (entre ells, Dimonis!) hi actuaran dos grups convidats: 

L'Associació Ortodoxa Georgiana Sant Jordi, fundada l'any 2009 i que entre d'altres ha participat en el Festival folclórico internacional " Evropealia " Marbella 2012, al Festival "Merce" 2013 de Barcelona, Festival "Días de Georgia" a França l'any 2013 i recentment al  Festival de Lloret de Mar durant 2016. 


L'altre grup convidat és Bollywood Esplugirls Masala BCN, un grup de dansa bollywood format per alumnes  dels tallers de bollywood i danses hindús dels centres civics Robert Brilles i Cadí d' Esplugues de LLobregat, dirigit per la seva profesora Gemma Triviño de l'escola de bollywood Masala Barcelona.




A banda d'aquest acte, l'Esbart organitza un taller infantil de dansa en col·laboració amb l'escola Isidre Martí d'Esplugues el proper divendres 6 de maig. A més, l'Esbart participarà el dia 8 de maig a la Fira d'Entitats d'Esplugues, el 21 a la Trobada d'Esbarts Infantils a Olesa i el 22 a l'Aplec d'Esbarts a Montserrat.

Comentaris