COMENÇA LA rEVOLUCIO_eve


NOTÍCIES


L'Esbart Vila d'Esplugues ha començat amb força el nou curs 2013/14. Després d'unes ben merescudes vacances, totes les seccions han tornat als assajos i ja s'han estrenat en les diverses ballades que han tingut lloc en aquest mes de setembre.



Logo de la campanya



L'Esbart també ha iniciat una campanya a través de les xarxes socials, la rEVOLUCIO_eve ("revolucionar i evolucionar"), que pretén donar a conèixer el nou estil que el grup, sobretot el Cos de Dansa, prendrà a partir d'aquest setembre i que anirà prenent forma durant tot l'any. Un nou estil més agossarat, espectacular i atractiu, amb algunes estrenes importants que s'aniran presentant en moments claus de l'agenda de l'Esbart (en les que es treballa des de ja fa alguns mesos i aviat començaran a assajar-se).








També servirà per a donar a conèixer el grup entre aquelles persones d'Esplugues que encara no ho han fet i cercar-ne d'altres que pugussin estar interressades en participar-hi.


_ _ _



L'Esbart, concretament el Cos de Dansa, té confirmades diverses actuacions per a aquest mes d'octubre. La primera serà el diumenge dia 6, a les 18'00h a la FESTA MAJOR DE LA PLAÇA CONGRÉS de Barcelona, juntament amb l'Esbart Sant Jordi, anfitrions de l'acte.



Cartell de la Festa Major del Congrés


La setmana següent, la ballada serà a l'Ateneu de Sant Just Desvern en motiu de la SEMANA CULTURAL EXTREMEÑA que organitza la Casa d'Extremadura d'aquesta població. Serà a les 21'00h. L'Esbart ha hi va participar a l'edició de 2011 i aquest any, els organitzadors han tornar a convidar al grup espluguenc.




L'Ateneu de Sant Just Desvern

_ _ _



Com cada any, l'Esbart organitza la seva BOLETADA. En aquesta ocasió tindrà lloc el diumenge 20 d'octubre a Ribes de Freser (amb possibilitat de fer nit dissabte 19). Interessats, contacteu amb la Junta Directiva.



La Boletada, una tradició de l'Esbart d'Esplugues


 _ _ _


REPÀS


El passat cap de setmana del 7 i 8 de setembre, el Cos de Dansa es va traslladar a la localitat murciana de Torreagüera per tal de participar al FESTIVAL FOLKÓRICO d'aquesta població.

La delegació espluguenca va arribar el dissabte al matí a la capital de la regió i acompanyats pels anfitrions del festival, va recòrrer els indrets més destacats de la ciutat, incloent una visita a la Catedral i a l'interessant Museo de las Clarisas.



Iniciant la visita a Múrcia



A la tarda, tot el grup es va traslladar a Torreagüera, on va tenir lloc l'actuació. El Cos de Dansa va oferir un total de cinc danses, representatives de les diverses variants del ballet català, acompanyats per músics en directe, liderats pel també espluguenc Sergi Sagristà. Al finalitzar la ballada, on també hi van prendre part un grup de Geòrgia i els dansaires locals de la Peña El Ciazo, es va oferir un sopar de germanor a tots els assistents. A l'endemà, després d'una mica d'esbarjo i visites a la població de San Javier, l'Esbart va emprendre la seva tornada a Esplugues. Tota una experiència que constitueix la primer actuació del grup fora de Catalunya.



Un dels balls al Festival

_ _ _


La passada DIADA DE CATALUNYA, era un dia important per al Cos de Dansa. Començava la rEVOLUCIO_eve, una reinvenció de l'estil del grup com ja hem explicat abans.

Tot i que la meteorologia no va ajudar gens, l'Esbart no va voler renunciar a estrenar el Ball de Gitanes, una versió curta de les Gitanes de Rubí. La presentació del ball va esdevenir un ÈXIT sense precedents i els centenars d'espluguencs reunits a l'acte d'ofrena al Parc Onze de Setembre, van aplaudir amb gran emoció el nou ball.

Abans del ball, el president de l'entitat, Antoni Haro, va llegir el poema "Guanyarem" de Sebastià Vila i Prous.


 
Dansaires al costat del monument després de l'actuació


_ _ _




La FESTA MAJOR D' ESPLUGUES d'aquest any si ha gaudit d'un bon temps i l'Esbart ha pogut assolir totes les ballades que tenia prevista durant els dies que ha tingut lloc les celebracions.

El Seguici del Pregó va donar el tret de sortida a la festa i el Cos de Dansa, acompanyats de nou pel músic Sergi Sagrista, va participar en el seguici d'entitats, des del Casal de Cultura fins a la Plaça de l'Ajuntament, on van tenir lloc els lluïments de les diverses colles participants.



Lluïment a la plaça de la vila



L'endemà al matí, eren els grups infantils de l'Esbart els que actuaven a la Cercavila dedicada als més petits de les colles de cultura popular d'Esplugues, i que els va portar fins al Casal de Cultura on va tenir lloc la seva actuació, amb gran energia com sempre. 

A la tarda, va tenir lloc el Cercavila Festiu pels carrers d'Esplugues amb les actuacións dels grups a la Pista Vermella.



Actuant al Cercavila infantil


La cita principal del cap de setmana ha estat com sempre la GRAN BALLADA DE FESTA MAJOR, que els grups de Mitjans, Cos de Dansa i Grup de Pares i Mares van oferir al Parc Pou d'En Fèlix.
Amb un gran desplegament tècnic de so, llums i altres efectes i amb un ampli ventall de vestuari, diferent a cada dansa, tots els grups van dur a escena els balls i coreografies més representatius de les nombroses actuacions dels darrers mesos.



Dansa, musica,so i llum per a un gran espectacle



La ballada va servir també per veure com s'ha consolidat i ampliat el darrer grup creat a l'Esbart, el de Pares i Mares, que va oferir un total de tres danses, amb un alt grau de professionalitat.



El grup de Pares i Mares



Un dels balls més esperats va ser el que tancava l'actuació. Les Gitanes curtes de Rubí van esdevenir el gran èxit del vespre, on el públic que omplia la pista i grades del Parc Pou d'En Fèlix, va aplaudir sense descans durant tot el transcurs del ball. Una pluja de confetti va caure en el moment final i el públic va oferir nous i sonors aplaudiments durant una bona estona.

En agraïment d'aquesta bona resposta, al finalitzar la salutació de tots els dansaires, els el Cos de Dansa va oferir un bis del final del ball. Una actuació històrica que pretén ser un pas més en la nova etapa que s'inicia aquest curs.



De nou, un gran èxit amb el Ball de Gitanes



Comentaris