VACANCES 2013


NOTÍCIES


Després de moltes ballades i altres actes, ens mereixem unes bones vacances!

Tornarem al setembre.

Bon estiu a tots/es!






REPÀS


La quarta edició del FESTIVAL VALLDANSA DE RIBES DE FRESER, celebrat els dies 6 i 7 de juliol ha estat una de les mes coloristes i variades en quant a estils de dansa.


Primer ball d'Esplugues: HOLA!



Fins a 8 grups es van reunir a la Pl. del Mercat de Ribes per a mostrar les seves danses i coreografies, arribats de tots els punts de la geografia catalana.



Escenari de la Pl. del Mercat.


Em aquesta ocasió, a banda de Cos de Dansa, hi va participar el Grup de Pares i Mares de l'Esbart, que va actuar tant a Ribes de Freser com a la Vall de Núria, al dia següent.



Ballant a la Vall de Núria.

_ _ _


La TARDA DE LES CULTURES del passat dia 13 de juliol, en la seva primera edició, va ser tot un èxit! A banda del Grupo Foklòrico Antonete Gálvez de Torreagüera (Murcia), grup convidat, hi van participar el Centro Extremeño d'Esplugues i el Centro Aragonés d'Esplugues, a més del Cos de Dansa de l'Esbart, organitzador de l'acte. El Regidor de Cultura, Sr. Eduard Sanz, va lliurar els records de l'acte als grups participants.



L'Esbart iniciant la ballada.


La pista vermella del Parc Pou d'En Fèlix va acollir les diverses actuacions i es va omplir d'un públic molt interessat en aquesta primera ballada multicultural que ha creat l'Esbart en motiu de l'intercanvi que està duent a terme amb el grup de Torreagüera i que el portarà a Múrcia els propers dies 7 i 8 de setembre.



Els dansaires de Torreagüera i el seu vestuari.


A banda de la ballada, que va finalitzar ben entrada la nit, l'Esbart va oferir un dinar i més tard un sopar de germanor al grup murcià, el qual a parts dels seus dansaires, també va venir acompanyat del seu propi grup musical.



Músics de Torreagüera.


L'endemà de la ballada, l'Esbart va oferir una visita cultural al grup convidat on van poder visitar La Rajoleta, el Museu de la Ceràmica, el Monestir de Montsió, el carrer Montserrat, etc fins al moment del retorn a la seva localitat. Tant la Junta com els mateixos dansaires d'ambdues formacions destaquen el bon clima que hi va existir des del primer moment i el bon espectacle de dansa folklòrica que es va oferir el dissabte per la tarda.



Tarda de les Cultures, al Parc Pou d'En Fèlix.


_ _ _



El mes de juliol ha acabat amb dues actuacions ja tradicionals que mai falten al calendari de l'Esbart Vila d'Esplugues.

La primera va ser el passat diumenge 21 de juliol, a la FESTA MAJOR DEL BARRI DEL GALL d'Esplugues on l'Esbart va oferir una ballada en els actes organitzats per l'A.VV. El Gall.


Festa Major del barri del Gall.


La darrera ballada de l'Esbart abans de vacances d'estiu ha estat la FESTA DE SANTA MAGDALENA d'Esplugues (22 de juliol), la festa major de la cultura i les tradicions de la nostra ciutat. Com sempre, va començar amb el Ball del Ginjoler.



El Ball del Ginjoler.


Tan el Cos de Dansa, el Grup de Pares i Mares i una petita representació de les seccions infantils, van participar als balls tradicionals i a la cercavila que va sortir del Casal de Cultura cap a l'Església de Santa Magdalena.


Les joves ballant al voltant del  Ginjoler..



Abans del cercavila de totes les colles, no va faltar la ballada del Babau d'Esplugues, el ball més representatiu de la nostra ciutat i de la Festa de Santa Magdalena.



El Ball del Babau d'Esplugues.


El cercavila va portar a les colles a l'església de la Patrona d'Esplugues i allà, l'Esbart va realitzar el Ball de l'Ofrena davant l'atenta mirada del assistents que omplien tot el temple, un dels moments més emocionants de la festa.



El Ball de l'Ofrena a l'Església de Santa Magdalena.


Finalment, per a tancar el curs vigent, l'Esbart va celebrar el comiat d'estiu, EL SHOW, al Casal de Cultura el dissabte 27 de juliol, amb un sopar de germanor entre tots els seus socis i amb actuacions dels mateixos.



Comentaris