FESTIVAL INFANTIL I MOLT MÉS!



NOTÍCIES


El proper dissabte 15 de juny, a les 19'00 hores al jardins del Casal de Cultura Robert Brillas d'Esplugues (C/ Àngel Guimerà, 38) hi ha una cita amb els balls i danses de les seccions més joves de l'Esbart : el FESTIVAL INFANTIL DE DANSA.




Cartell del festival




Nascut l'any 2010, aquesta mostra de danses vol ser una finestra a l'activitat dels mes petits del grup, una tarda que per ells contitueix tot un repte de superació i  ganes de passa-ho bé ballant, tot mostrant al públic d'Esplugues el que han après durant aquest curs.



El Festival l'any 2012




_ _ _



Abans del Festival Infantil de Dansa, l'Esbart té a l'agenda altres actuacions en aquest mes de juny. La primerà serà el dissabte dia 1,  a les 19'00 hores a l'ADRIFOLK 2013, la gran festa de la cultura tradicional catalana que organitza cada any l'Esbart Dansaire de Sant Adrià a la seva ciutat i de la que l'Esbart d'Esplugues en serà el convidat en aquesta edició.




La festa ADRIFOLK de Sant Adrià


 _ _ _ 



Les seccions infantils de l'Esbart actuaran el dissabte 8 de juny, a partir de les 10'00 h, en motiu de la FESTA D'ANIVERSARI DE L'ESCOLA BRESSOL LA MAINADA d'Esplugues. Hi haurà cercvila fins al Parc Pou d'En Fèlix i després ballada a la pista coberta.



El mateix dia 8, a les 18'00 hores, hi haurà actuació del Cos de Dansa i del Grup de Pares i Mares  davant la SAGRADA FAMÍLIA DE BARCELONA, convidats per l'Esbart Gaudí de Barcelona, anfitrió d'aquesta ballada que cada any realitzen.




Actuació de l'Esbart Gaudí en altres edicions



Per a tancar el mes, el Grup de Pares i Mares tornarà a actuar a la FUNDACIÓ FÈLIX LLOBET d'Esplugues, com ja es tradició per aquestes dates, a les 11'30 hores.

 

Ballant a la Fundació l'any 2012



 REPÀS


La 14à edició del FESTIVAL DE DANSA D'ESPLUGUES, celebrada el passat 18 de maig,  va ser tot un ventall ben divers de danses, coreografies, vestuari, etc per part dels tres esbarts que hi van prendre part.

L'Esbart Eudald Coma de Ribes de Freser va oferir entre d'altres  un espectacular Galop de Panderetes, el Ball de Cintes de Les Preses i la Trencadansa de Prats de Lluçanès.



Esbart Eudald Coma



L'Esbart Gaudí va interpretar Divertiments, Cascavells i A ballar xarop de canya en una magnífica demostració per part de tots els seus components.



Esbart Gaudí



L'Esbart Vila d'Esplugues va presentar diverses estrenes com el Ball de la Bandera de Les Peces, la Jota del Mocador i també Els Espantalls.




Esbart d'Esplugues






Per acabar, els tres esbarts van dansar el Ball del Babau d'Esplugues com ja és costum al Festival i per tancar l'acte va tenir lloc un sopar de germanor al Casal de Cultura Robert Brillas.


  _ _ _



El darrer cap de setmana de maig ha estat força intens. El dissabte 25 va tenir lloc la TROBADA D'ESBARTS INFANTILS A OLESA. Van ser 15 esbarts d'arreu de Catalunya que es van aplegar per a mostrar les actuacions individuals i conjuntes, primer a la Pl. de l'Estatut i finalment tots plegats a la Pl. Catalunya.



Ballant a la Pl. de l'Estatut



Va ser realment emocionant veure tants dansaires tan joves dansant al mateix temps i amb gran il·lusió van recollir, al finalitzar la ballada, un record de l'acte i un bon berenar per a tots. Era el primer cop que l'Esbart d'Esplugues hi participava i l'experiència va ser molt positiva.



Ballada conjunta a Olesa

  _ _ _



La darrera ballada del mes de maig ha estat al 57è APLEC D' ESBARTS A MONTSERRAT, que va tenir lloc el passat diumenge 26. És l'aplec amb més tradició dins del món dels esbarts dansaires. Novament, 15 esbarts d'arreu de la geografia catalana es van reunir per a dansar conjuntament la Dansa de l'Ofrena i la resta de balls del programa establert especialment per a aquest dia on les danses tradicionals en són les grans protagonistes. L'Esbart Vila d'Esplugues no hi va faltar a aquesta cita anual, amb representants de diverses seccions.



Dansaires d'Esplugues a l'Aplec de Montserrat 2013




Comentaris