14è FESTIVAL DE DANSA D'ESPLUGUES



NOTÍCIES


El proper dissabte 18 de maig, a les 19'00 h, tindrà lloc el 14è FESTIVAL DE DANSA D'ESPLUGUES, al Parc Pou d'En Fèlix (pista vermella i en cas de mal temps, pista coberta). El Festival de Dansa es va crear l'any 2000 per a celebrar el 15è aniversari de l'Esbart Vila d'Esplugues i constituir així la seva diada dins del calendari anual d'actes a la ciutat.




Cartell del Frestival 2013



Aquest any, a banda de l'esbart espluguenc, hi participaran dos grups convidats: l'Esbart Gaudí de Barcelona i l'Esbart Eudald Coma de Ribes de Freser.
Serà una gran tarda de dansa, amb un programa de balls molt variat que de ben segur agradarà a tothom.



El Festival en la seva edició de 2012

_ _ _


Com ja us havíem anunciat, les seccions infantils de l'esbart participaran el proper dissabte 25 de maig, a la tarda, a la TROBADA D'ESBARTS INFANTILS A OLESA DE MONTSERRAT.
Serà el primer cop que hi actuaran i hi participaran esbarts d'arreu de Catalunya. Hi haurà una ballada conjunta i actuacions de grups individuals.
Molta sort!


Trobada a Olesa 2012


_ _ _



Un anys més, l'Esbart participarà a l'APLEC D'ESBARTS DANSAIRES A MONTSERRAT, que des de 1956 té lloc a la Plaça del Monestir de l'Abadia de Montserrat. Constitueix la trobada d'esbarts actual més important de les que tenen lloc i també la més antiga.



Aplec d'Esbarts a Montserrat

_ _ _



Ja podem confirmar la participació del Cos de Dansa i Grup de Pares i Mares al IV FESTIVAL VALLDANSA DE RIBES DE FRESER, que tindrà lloc el propers dies 6 i 7 de juliol. Les actuacions dels diversos grups que hi participaran tindran lloc a Ribes de Freser i a la Vall de Núria, organitzades per l'Esbart Eudald Coma. Un intens cap de setmana per als nostres dansaires!



Un any més, a Ribes de Freser




REPÀS


El passat diumenge 21 d'abril, representants de les seccions infantils de l'Esbart van participar al cercavila del 50è ANIVERSARI DE L'AGRUPAMENT ESCOLTA SANT JORDI D'ESPLUGUES.  El cercavila va sortir del Casal de Cultura i després de recòrrer diversos carrers, va arribar a la pista del Centre Cultural L'Avenç, on van actuar les diverses entitats que hi participaven.


Ballant a la pista de l'Avenç

_ _ _


El passat dilluns 22, integrants de l'Esbart van ser convidats  al programa ESPAI TERRA DE TV3, presentat per Tomàs Molina, per tal de promocional el Gran Espectacle Musical La Llegenda de Sant Jordi. Tota una experiència molt positiva i diferent per a tots!
Aquí podeu veure el clip del programa.


 
En Tomàs Molina i l'Esbart al finalitzar el programa

_ _ _



Per fi, després de gairebé un any treballant-hi, va arribar el GRAN ESPECTACLE MUSICAL LA LLEGENDA DE SANT JORDI, en la seva edició de 2013. Ha estat la posada en escena més complicada i ambiciosa de les que s'han fet fins ara des del seu inici l'any 2002.
Tot i que les previsions del temps eren terribles, la pluja va respectar el moment de l'actuació i el públic espluguenc no va faltar a la seva cita anual amb la màgia i la fantasia, que en aquesta ocasió va tenir lloc a la pista coberta del Parc Pou d'En Fèlix.



Intro de l'espectacle: Les 7 germanes


Una llegenda amb regust oriental, situada a la Capadòcia antiga i amb moltes novetats tant pel que als balls, com al guió com als mateixos personatges que hi intervenen. Una escenografia canviant va mostrar el desert, el basar, el jardí de la princesa i el Regne de les Ànimes, on va tenir lloc l'escena final.




Malabars al basar
 
A més dels integrants de l'Esbart Vila d'Esplugues, també hi van participar la Colla de Geganters d'Esplugues, amb el drac Fal·lera i el grup de malabars i foc Saltimbankis Bellvis, els quals van impressionar a tot el públic que omplia les grades i pista.




Ball de Mercaders

 

A més de lluitar amb el temible drac, el cavaller Sant Jordi va haver de fer front al malvat Gran Conseller, responsable de tota la tragèdia que viu la ciutat i la mateixa família del Rei. Tota mena de personatges van desfilar per l'espectacle : mercaders, músics, faquirs, guàrdies, serventes, dames, ànimes, etc.




El Gran Conseller és desemmascarat davant el Rei



Tant el vestuari com la banda sonora i també les coreografies dels balls han esdevingut un doble esforç ja que s'han hagut d'adaptar als cànons i costums de la cultura i folklore turcs.
Un gran desplegament de llums i efectes especials van fer vibrar al públic, qui va elogiar la feina feta i la bellesa de l'espectacle en  general. Entre els assitents, l'Alcaldesa Pilar Díaz i els Regidors Enric Giner, Eduard Sanz, Mariber Peláez, Jordi Figueras, així com representants de diverses entitats de la ciutat.




 Sant Jordi mata el Drac al Regne de les Ànimes


Un any més, l'espectacle ha esdevingut un GRAN ÈXIT. L'Esbart agraeix la col·laboració de tothom qui ho ha fet possible i en breu començarà a treballar en l'edició de 2014, on ja s'anuncien IMPORTANTS CANVIS que de ben segur us agradaran!




La Princesa, Alba Moreno, i Sant Jordi, Toni Fontova.


Podeu veure un breu reportatge de l'espectacle fet per ETV:


 

CURIOSITATS


Algunes dades de l'espectacle de Sant Jordi 2013.

 Per a 1 hora, 17minuts i 38 segons, s'han necessitat:

- Més de 1500 hores de producció i edició de so.
- 4 Mesos per a la creació i revisió de la sinopsi argumental de l'espectacle.
- 3 Mesos per a la confecció del guió inicial i 15 dies per a la revisió del text i guió final.
- 5 Dies per a la preparació del projecte presentat a l'Ajuntament.
- Més de 50 hores de dissenys de vestuari i escenografia.
- 5 Hores d'enregistrament de veus.
- Més de 100 hores per a la creació de les coreografies dels balls.
- 3 Mesos d'assajos.
- Més de 20 hores per a la creació d'alguns elements escenogràfics.
- 12 Hores per a enllestir el muntatge d'escenografia i atrezzo el dia de l'espectacle.
- Més de 150 hores per a la creació del vestuari.
- Creació de 2 guions : un artístic i l'altre tècnic.
- Més de 20 hores per a la creació del cartell i clips promocionals.
- Més de 30 hores d'investigació de la cultura turca.
- 15 Tècnics de llum, so, efectes especials i muntatge.
- 250 metres quadrats de telons.



Comentaris