L'ESBART, AL PALAU SANT JORDI!

NOTÍCIES



L'Esbart Vila d'Esplugués té el gran honor d'anunciar-vos la seva participació a l'òpera-collage de Joan Martinez Colás, L'HOME DEL PARAIGUA, que tindrà lloc el proper dissabte 1 de desembre de 2012, a les 20'00 h al Palau Sant Jordi de Barcelona.

L'Home del Paraigua és un espectacle basat en la vida de Vicenç Ferrer que explica la trajectòria i dedicació al servei dels menys afavorits a l'India. Es va estrenar el passat 11 de setembre de 2010 al Gran Teatre del Liceu i després de dos anys de gira per tota Catalunya, arriba al Palau Sant Jordi en la seva posada en escena més ambiciosa.

Després de diversos contactes i una reunió amb el mateix director de l'espectacle i també amb el productor, integrants de les seccions de Juvenils i Cosa de Dansa de l'Esbart d'Esplugues seran part dels prop de 2000 participants a l'espectacle que passaran per l'escenari del Palau Sant Jordi, el qual té un aforament de 18000 persones com a públic.




Cartell de l'acte, amb la participació de l'Esbart.




Dividida en tres actes, és una simfonia coral adaptada al segle XXI, amb projeccions de vídeo i participació final del públic. S'hi utilitzen fins a set idiomes i hi participen diverses formacions musicals, corals i de dansa.

El primer acte, "Materials", ens situa a la Barcelona de 1920, amb els primers anys de vida de l'activista, l'ambient convuls previ a la Guerra Civil, la mateixa guerra, l'exili i l'entrada de Ferrer en els jesuïtes fins al seu primer viatge a l'Índia.

"Fonaments"
, el segon acte, s'endinsa en l'experiència de Ferrer a l'Índia i el desenvolupament de tot el seu projecte vital.

L'últim acte,
"Obra", ja no se centra en la figura sinó en el llegat de Vicenç Ferrer a l'Índia i acaba amb el lema "La pobresa no s'ha d'entendre, la pobresa ha de ser resolta".



Imatge de l'espectacle.



No és el primer cop que l'esbart espluguenc participa en un acte d'aquestes dimensions ja que l'any 1992, va participar en l'espectacle El Mar Mediterrani a la Cerimònia d'Obertura dels JJOO de Barcelona'92 i més tard, l'any 2004, a l'espectacle Esbarts dansant l'Imaginari al Fòrum de les Cultures.

Els assajos per a l'apartat de dansa en el que hi intervindrà l'esbart, tindran lloc durant el mes de novembre a Barcelona.

Aquesta serà una gran manera de tancar el calendari d'actuacions de l'Esbart en aquest 2012.







_ _ _




Un any més, les Seccions de Petits, Infantils i Mitjans, actuaran a la FIRA DE NADAL d'Esplugues, que tindrà lloc el proper dissabte 15 de desembre a la tarda, a la Rambla Verge del Carme de la mateixa població (hora pendent de confirmar).




Actuació de la Secció de Mitjans.


_ _ _




El proper dissabte 16 de desembre, al matí-migdia, tindrà lloc la tradicional CAMINADA A MONTSERRAT que organitza l'Esbart, des de Monistrol. Hi sou tots convidats a participar-hi!



_ _ _




El proper dijous 20 de desembre, a partir de les 19'00 h. al Casal de Cultura Robert Brillas d'Esplugues, tindrà lloc la FESTA DEL TIÓ DE NADAL de l'Esbart per a tots els seus socis i simpatitzants. Una festa dedicada sobre tot als més petits de l'entitat i que servirà per acomiadar l'activitat de l'Esbart fins a passat festes.



El Tió de Nadal arriba a Esplugues!




REPÀS



Una edició més, la FESTA INFANTIL DE LA TARDOR, ha estat tot un èxit. Centenars de persones es van acostar el passat dissabte 10 de novembre al Casal de Cultura Robert Brillas per a gaudir de totes les activitats que s'hi van celebrar i que estaven adreçades als més petits de la casa.




Un nova i exitosa edició de la festa.



Les Seccions de Petits,Infantils i Mitjans, dirigides per Teresa Badesa, van oferir una ballada, amb algunes de les seves danses més populars i d'altres d'estrena com L'Hereu Riera (interpretada pels Mitjans).




La Secció d'Infantils ballant.




Finalitzada l'actuació, la festa  va continuar. Tallers de pintura, maquillatge, jocs d'habilitat, confecció del Mural de la Tardor, etc, van ser algunes de les nombroses activitats que s'oferien, sense oblidar la presència de la Castanyera de l'Esbart, que va repartir centenars de castanyes i xocolata.




Moltes activitats per a tots els assistents.



_ _ _




Les Seccions de Juvenils i Cos de Dansa, van actuar el passat diumenge 18 de novembre, a la FESTA MAJOR DE LA SAGRERA de Barcelona. Va ser una actuació conjunta amb l'Esbart Gaudí.




Els Espantalls.



L'Esbart Vila d'Esplugues va interpretar diverses danses tradicionals i de creació catalanes davant el nombrós públic que omplia els Jardins d'Elx. Els Espantalls va ser la dansa de presentació i va seguida per Divertiments.




Farandola de Cançó d'Amor i de Guerra.



Seguidament es van presentar la Quadrilla de Granollers i Farandola de Cançó d' Amor i de Guerra, aquesta última recentment estrenada a la Festa Major d'Esplugues.

Va tancar l'actuació per part de l'esbart espluguenc, la Disfressada de Sant Vicenç dels Horts, amb una aclamada interpretació.




La Disfressada i el seu impactant vestuari.



Comentaris