TEMPS DE BOLETS I CASTANYES


NOTÍCIES


Arriba la Tardor i amb ella, el temps de bolets i castanyes. A l'Esbart ja ens preparem per a viure les tradicions que giren al voltant d'aquests elements naturals.
El proper diumenge dia 14 d'octubre, tindrà lloc la tradicional BOLETADA de l'Esbart. És un acte obert a tots els socis i membres del grup i que consisteix en passar el dia plegats a la muntanya, tot cercant bolets de temporada. En aquesta edició, s'ha escollit de nou el Parc del Corredor.



Temps de bolets al bosc.




_ _ _



L'Esbart Vila d'Esplugues està en converses amb ALSINET TV, per a retransmetre les actuacions del grup via internet. Esperem poder-vos donar bones notícies aviat.


ALSINET TV és una televisió on-line a temps real per internet, completament independent i amb una línia editorial independent i catalana.

Podeu veure-la a www.alsinettv.ya.st/


_ _ _



Després de la bona acollida que va tenir l'any passat, torna la FESTA INFANTIL DE LA TARDOR!

La festa tindrà lloc el dissabte 10 de novembre al Casal de Cultura Robert Brillas d'Esplugues.

En breu, us donarem més informació de l'acte.

 


REPÀS 


Com sempre, el mes de setembre ha estat farcit d'actes i ballades per a l'Esbart Vila d'Esplugues.

El primer de tots ells, va ser la participació a l'Acte de Celebració de la Diada Nacional de Catalunya, el passat dia 11 de setembre, en el parc espluguenc que du el mateix nom.

El president de l'Esbart, Antoni Haro, va realitzar l'ofrena floral al monument, acompanyat d'alguns petits dansaires. A continuació, va llegir el poema Catalunya, de Pere Quart. 




Lectura del poema Catalunya.



Un cop acabada la lectura, Juvenils i Cos de Dansa van ballar la Quadrilla de Granollers, davant del nombrós public que omplia el parc.




La Quadrilla de Granollers.


_ _ _



El diumenge 16 de setembre, Juvenils i Cos de Dansa van actuar de nou a la X Festa del Raïm de Sant Esteve Sesrovires, organitzada pels veïns de Can Prats.
La festa va començar amb la tradicional trepitjada de raïm, en el que hi van participar diversos membres de l'esbart.



Trepitjant raïm a Can Prats.



Entre el divers repertori que va oferir l'esbart, no hi va faltar el Ball de Garlandes de Sant Esteve Sesrovires, dansat amb els tradicionals pans (garlandes) als braços de les dansaires i que va ser molt apreciat pel públic de la mateixa població.




Ball de Garlandes.



La jornada va finalitzar amb un dinar de germanor entre tots els assitents i organitzadors de la festa.



Participants de l'esbart a la X Festa del Raïm.


_ _ _



La Festa Major d'Esplugues ha estat un focus permanent d'activitat per a totes les seccions de l'esbart. Juvenils i Cos de Dansa van participar en el Seguici del Pregó del dijous dia 20, juntament amb les altres colles de cultura popular d'Esplugues.



Iniciant el Seguici del Pregó.



El dia 21, festivitat de Sant Mateu, va ser el torn de les seccions de Petits, Infantils i Mitjans que van actuar a la Concentració de colles infantils, que es va organitzar per primer cop als jardins del Casal de Cultura en motiu de la Festa Major.



Concentració de colles infantils al Casal de Cultura.



El dissabte dia 22 va tenir lloc el Cercavila de Festa Major, on hi van participar Juvenils, Cos de Dansa i Grup de Pares i Mares. Entre d'altres danses, es va dansar el Ball de Gegantons de Vilanova davant l'atenta mirada dels espluguencs que omplien els carrers.




Ballant al Cercavila de Festa Major.



El principal acte en aquestes dates ha estat, sens dubte, la Gran Ballada de Festa Major, que va tenir lloc a la pista coberta del Parc Pou d'En Fèlix el passat diumenge dia 23 i en la que es va presentar l'espectacle Patim Patam Patum!

Una impactant presentació, inspirada en la Patum de Berga, va donar el tret de sortida a l'espectacle. Hi van participar els capgrossos de l'esbart, la geganta Josefina (cedida per la Colla de Geganters d'Esplugues), a banda de tots els dansaires del grup.



Patum!



El grup de Pares i Mares, la secció més recent de l'Esbart Vila d'Esplugues, va oferir com a primera peça un brillant Ball de Cintes de les Preses.





Inici del Ball de Cintes.



A més, també van presentar el Ball del Vano i del Ram i l'estrena de la Trencadansa de Prats de LLuçanès, dansat amb les carecterístiques almorratxes.



La Trencadansa.


Les seccions de Petits, Infantils i Mitjans van iniciar el seu repertori de Festa Major amb el muntatge d'El Patufet/Jo sóc petiteta, dues danses cantades que van enamorar al públic. 



Secció de Petits de l'esbart.



A continuació van interpretar el Ball Francès d'Enviny, el Ball de Pedretes de Mataró i la Muntanyenca.



El Ball Francès d'Enviny.



Juvenils i Cos de Dansa van presentar Patum!, Terra Alta (una enérgica jota catalana), Pescadors d'Es Baluard (muntatge de danses de Ses Illes), la coneguda Farandola de Cançó d'Amor i de Guerra.



El Cos de Dansa amb la Farandola de Cançó d'Amor i de Guerra.



El gran final amb la Disfessada de Sant Vicenç dels Horts. En els darrers dos balls, l'esbart va estrenar nou vestuari davant el públic d'Esplugues que va assistir a la ballada, un dels actes indispensables la tarda de diumenge de Festa Major.
  


Disfressada.



ON LINE


Al compte de YOUTUBE de l'Esbart Vila d'Esplugues (esbartesplugues), teniu nous clips amb ballades del grup. 

Esperem les gaudiu!



Comentaris