FESTA MAJOR D'ESPLUGUES!


NOTÍCIES


Després de les vacances d'estiu, arriba un dels mesos més importants en el calendari d'actuacions de l'Esbart Vila d'Esplugues: setembre, amb la Festa Major d'Esplugues!

En aquesta edició, un dels actes principals de l'esbart serà la Gran Ballada de Festa Major, que tindrà lloc el proper diumenge 23 de setembre, a les 19'30h a la pista coberta del Parc Pou d'En Fèlix d'Esplugues, i  on es presentarà l'espectacle :


 PATIM PATAM PATUM!


És un espectacle pensat per a tota la família en el que hi intervindran totes les seccions que composen l'Esbart : Petits, Infantils, Mitjans, Juvenils, Cos de Dansa i Grup de Pares i Mares.



Cartell de la Gran Ballada de Festa major 2012


L'eix vertebrador de l'espectacle està inspirat en la festa de la Patum de Berga, un gran esclat de la cultura tradicional catalana. L'Esbart ha volgut portar a la Festa Major l'essència i ambient d'aquesta gran festa per a que el públic assistent gaudeixi com mai de les danses i balls que es presentaran.


 

 



Tot i que el repertori és secret, si que podem dir que les coreografies tradicionals i de creació s'aniran alternant durant l'espectacle, així com també algunes participacions especials que de ben segur es constituiran com a novetats en la Gran Ballada de Festa Major.



Imatge de l'edició 2011


El vestuari tornarà a ser un dels grans protagonistes de l'acte. Un vestuari divers, diferent per a cada ball i amb gran dosis d'imaginació/fidelitat depenent de la dansa que es porti a escena. L'equip de vestuari ja hi treballa de valent per a que totes les seccions puguin estrenar-ho el proper setembre.


Aquest acte, que va començar al mes de setembre de 1985 essent una senzilla ballada davant l'Ajuntament, s'ha constituit com un dels gran espectacles de dansa durant les festes de Sant Mateu. Tot i que en els darrers 15 anys ha tingut lloc a la pista vermella del Parc Pou d'En Fèlix, l'inestabilitat meteorològica que acostuma a acompanyar la Festa Major ha fet que els organitzadors escullin la pista coberta com a espai de la ballada, on el públic pot gaudir còmodament de l'espectacle sense haver de preocupar pel temps que fa. A més, la sonoritat de la pista coberta és un altre factor a tenir en compte i les músiques de les danses poden ser apreciades en una major qualitat.

Us esperem!!!

_ _ _



A banda de la Gran Ballada de Festa Major, al setembre, l'esbart actuarà en altres ocasions.

La primera serà en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre, a les 12'00h al Parc Onze de Setembre d'Esplugues.
L'esbart participarà a l'ofrena floral, llegirà un poema i finalment actuarà davant les autoritats, representants d'entitats i resta de societat civil de la ciutat.




Diada Nacional de Catalunya



 El diumenge 16 de setembre, a les 12'00h, Juvenils i Cos de Dansa participaran a la Festa del Raïm del barri de Can Prats, a Sant Esteve Sesrovires on oferiran una ballada, en la que hi tindrà un paper destacat el Ball de Garlandes de Sant Esteve, originari d'aquesta població.

 


Trepitjada de raïm a Can Prats



Ja en el marc de la Festa Major d'Esplugues, l'esbart i les seves seccions, participaran al Seguici del Pregó el dijous 20 de setembre, a les 20'00h al Casal de Cultura, tot acompanyant al Pregoner fina a la Casa de la Vila, on hi haurà l'esclat de festa entre tots els grups participants.



L'esbart al Cercavila Festiu de 2011




El dissabte dia 22, a les 18'00h, tindrà lloc el Cercavila Festiu, que arrencarà des de la Biblioteca Pare Miquel fins a la pista vermella del Parc Pou d'En Fèlix, on hi hauran les actuacions de les diverses entitats participants.

Comentaris