13è FESTIVAL DE DANSA D'ESPLUGUES


NOTÍCIES


El proper dissabte 19 de maig, a les 18'30 h, a la pista coberta del Parc Pou d'En Fèlix, tindrà lloc el 13è FESTIVAL DE DANSA D'ESPLUGUESun certamen ben reconegut a la comarca i que pretén ser un bon aparador per a que els esbarts i grups de dansa hi mostrin les seves danses i coreografies davant del públic.



Cartell del Festival 2012.



Enguany, a banda de l'Esbart Vila d'Esplugues, hi actuaran per primer cop l'Esbart Eudald Coma de Ribes de Freser i el Grup Internacional de Danses Renaixença de Barcelona. Els repertoris seran ben variats i oferiran tant dansa de Ses Illes, País Valencià, com d'alta muntanya i d'altra de més tradicional catalana.




L'Esbart Vila d'Esplugues.


Ambdós convidats tenen una llarga i consolidada trajectòria i tots dos són organitzadors de festivals propis a la seves respectives localitats, amb gràn èxit i ressó.

L'Esbart Vila d'Esplugues, creador del festival d'Esplugues l'any 2000, està molt orgullós de poder compartir escenari amb aquests grups als que els uneix una bona amistat.




L'Esbart Eudald Coma.



A banda de les danses, el vestuari que es presentarà serà molt divers i com sempre, adient per a les presentacions que realitzaran tots tres grups.

Seran 90 minuts on el públic podrà apreciar una bona ballada de dansa dels Països Catalans i descobrir una mica més, la riquesa de la nostra dansa.




El Grup Internacional de Dansa Renaixença.


_ _ _

A banda del Festival de Dansa, l'Esbart té altre actes programats al mes de maig. Un d'ells serà el 56è APLEC D'ESBARTS DANSAIRES A MONTSERRAT, que tindrà lloc el proper diumenge 6 de maig, a partir de les 10'00 h. En primer lloc es dansarà conjuntament la Dansa de l'Ofrena i a les 12'00 h, a la plaça del Monestir, es farà la ballada de tots els grups participants, arribats d'arreu de Catalunya.



L'Aplec de Montserrat l'any 2011.


El diumenge 13 de maig, hi haurà una nova edició de la FIRA D'ENTITAS D'ESPLUGUES, a la Rambla Verge del Carme. Serà una nova oportunitat per a conèixer de més a prop les activitats i seccions de l'Esbart, que ademés actuarà a les 12'00 h. (Petits, Infantils i Mitjans) i a les 17'30 h. (Juvenils i Cos de Dansa).





REPÀS


Després de molts mesos de preparació, el Gran Espectacle Musical  La Llegenda de Sant Jordi en la seva edició de 2012, va ser una realitat.



Visió general d'un moment de l'espectacle a la pista coberta.


Les condicions meteorològiques que presentava el passat dia 28 d'abril van fer que els organitzadors decidissin traslladar l'espectacle a la pista coberta del Parc Pou d'En Fèlix. La decisió va ser tot un encert i la nova ubicació va resultar un aliat inesperat i perfecte per al desenvolupament de l'acte.



La Princesa (Marta Laiseca) i Sant Jordi (Marcos López)


Sant Jordi va haver d'enfrontar-se amb les perilloses Sirenes, les Bruixes, els vilatants maleïts i un temible drac (la Fal·lera de la Colla de Geganters d'Esplugues) tot demostrant la seva valentia .



Sant Jordi al regne de les Sirenes


Prop d'un centenar d'actors/dansaires van prendre part en aquest muntatge musical tan esperat pel públic d'Esplugues, que un cop més no va faltar a la cita, omplint tota la platea, grades i altres racons de la pista coberta.




El jove Jordi arriba la Porta del Destí.


 Tal i com s'avia anunciat, el públic va poder veure de ben aprop les sirenes i vilatants maleïts ja que van aparèixer enmig d'aquest, causant més d'una sorpresa.



La Princesa, els reis i Sant Jordi.


Un espectacle que a pesar de les seves grans dimensions i complexitat escènica, està pensat també al detall, com es va poder veure en el curós vestuari, les espectaculars joies de la cort, les armes de Sant Jordi i dels guàrdies de palau, els vestits i tocats de les sirenes, etc.


A la ciutat maleïda.


L'espectacle va estar ple de moments de gran acció, lluita, terror, dansa (Ball de la Font, Ball de Caça, Dansa de les Sirenes, Dansa d'Amor, Ball Final). Una gran producció de l'Esbart, considerada com una de les seves principals apostes en el seu calendari anual des de l'any 2002, data en que va tenir lloc la primera posada en escena. 



L'espectacular Seguici de Torxes.



El guió de la Llegenda, va portar al públic a terres llunyanes, farcides de personatges misteriosos i malvats, disposats a acabar amb l'heroi Sant Jordi.
L'escenografia mòvil, va presentar espais tan diferents com la casa del petit Jordi, la font del bosc, la Porta del Destí, el regne de les Sirenes, l'illa de les Bruixes, així com la ciutat devastada i el palau dels reis.




La Princesa s'acomiada dels seus pares.


Tant el President de l'Esbart, Antoni Haro, com el director de l'espectacle, Sergi Castro, es mostren " molt satisfets i contents pel resultat final, un nou gran èxit aconseguit per l'Esbart Vila d'Esplugues" i asseguren que en breu "es posarà en marxa la maquinària per a crear l'espectacle de 2013, on s'hi perfilen nou guió i molts canvis i novetats escèniques".



La batalla final.


Comentaris