LA LLEGENDA DE SANT JORDI 2012

NOTÍCIES



El Gran Espectacle Musical LA LLEGENDA DE SANT JORDI, que organitza l'Esbart Vila d'Esplugues, arriba amb més força que mai a la nostra ciutat. La propera edició de l'espectacle tindrà lloc el dissabte 28 d'abril de 2012, a les 20'30 h, al Parc Pou d'En Fèlix.

A l'espectacle d'aquest any, que arriba a la seva 11a edició, s'ha programat una història farcida d'elements i personatges fantàstics que aniran apareixent en els moments menys esperats i que faran partícip al públic assistent. Aquest, com sempre, de ben segur omplirà de forma massiva les grades de l'espai on té lloc la representació, un dels millors i més grans espectacles que es poden veure a Esplugues i a la comarca.



La Princesa i Sant Jordi


Noves danses, coreografies, escenes dramàtiques i de gran imaginació seran les protagonistes d'aquest espectacle que un cop més arriba per a recordar-nos els orígens de la celebració de la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, i cada any, sota un prisma diferent però sempre amb el mateix missatge educatiu i intenció lúdica.

L'escenografia també presentará canvis destacats i tot i que no es poden avançar, si es pot dir que ajudaran a un millor desenvolupament de l'espectacle.

Hi participaran totes les seccions que composen l'Esbart, a més d'altres socis integrants del grup. Seran prop d'un centenar de persones que aniran donant vida als diferents personatges de l'espectacle, que dirigeix Sergi Castro des de l'any 2002, i en el que hi col·labora la Colla de Geganters d'Esplugues. Alta tecnologia per al sistema d'audio i un disseny personalitzat de llums i efectes especials per a situar a l'espectador en un món màgic, on tot és possible.



Cartell 2012



L'Esbart, guanyador del Premi Pont d'Esplugues 2011 a l'Activitat Associativa, ja té encarrilada la Llegenda de l'any 2013, on espera fer un salt qualitatiu major que millorarà encara més la representació, tal i com ja va succeir l'any 2007, quan es van abandonar els Jardins del Casal de Cultura, per a dur l'espectacle a la pista vermella del Parc Pou d'En Fèlix.



Escena de l'espectacle


Després de la seva participació al Carnestoltes d'Esplugues, amb una de les comparses més divertides i multitudinàries que van desfilar, l'Esbart centra la seva atenció en preprarar el que és un dels actes anuals més importants i al que més recursos, feina i dedicació s'hi dediquen (a banda d'antendre altres ballades i compromisos, dins i fora d'Esplugues).





REPÀS


El Grup de Mitjans, dirigits per Teresa Badesa, van actuar el passat dia 4 de març, al Mercat Figueter de Capellades. La Plaça Catalunya, plena de gom a gom, va ser l'escenari perfecte per a la ballada, emmarcada en un ambient molt festiu.


Ballant a Capellades

La ballada va ser organitzada per l'Esbart Dansot de Capellades i a més d'Esplugues, hi van participar els esbarts Bitrac Dansa d'Igualada i del Carme.


Estrena de La Muntanyenca

Els Mitjans d'Esplugues van oferir un repertori entre els que van destacar La Muntanyenca, El Ball Francès d'Enviny i l'Era Polca Piqué. Un variat vestuari va donar color a les danses presentades i executades de forma admirable. Felicitats!


Els dansaires participants el dia 4
_ _ _ 


A l'Acte de Lliurament de Bandera dels Tres Tombs 2012, Juvenils i Cos de Dansa van presentar el muntatge Suite de la Ball, un compendi de danses que volien reflectir l'esperit alegre i festiu de la gent de les terres d'alta muntanya.


Posada en escena de Suite de la Vall

_ _ _


La ballada va agradar molt i va obtenir molt bones crítiques per part del públic assitent, que omplia el Casal de Cultura Robert Brillas i entre els que hi havia l'Alcaldessa d'Esplugues, Sra. Pilar Díaz, i el Regidor de Cultura, Sr. Eduard Sanz.


Una de les escenes del muntatge


El barri de Sants de Barcelona ha estat testimoni de la darrera actuació de l'Esbart en aquest mes de març. L'actuació va tenir lloc al Teatre Guadiana, dins del musical Dolça Catalunya.


Les Hostaleres


Juvenils i Cos de Dansa van presentar un variat programa de danses que comprenien des de danses tradicionals catalanes com Ball Pla de Canejan a balls mallorquins com l'aclamat Va de jota!.


Va de Jota, de Ses Illes


Amb aquesta ballada, l'Esbart va voler col·laborar desinteresadament amb l'intent de mantenir viu aquest espai lúdic i cultural de Sants, amenaçat per una greu crisi econòmica.


Abans de ballar Pla de Canejan


Abans de tancar l'actuació amb Ball Joc Muntanyenc, l'Esbart va oferir les Seguidilles de Castelló, on el brillant vestuari va ser molt apreciat pels assistents.



Seguidilles de Castelló


ON LINE


L'Esbar ja és a TWITTER

Cerqueu-nos a : @esbartsesplugues





Comentaris