SANTA MAGDALENA


NOTÍCIES


Arriba una de les festes tradicionals més estimades a Esplugues : la Festa Major Petita de Santa Magdalena. I l'Esbart no faltarà a la cita.


El proper divendres 22 de juliol, a partir de les 19 h, al Casal de Cultura Robert Brillas, tindrà lloc l'inici d'aquesta festa , amb el tradicional Ball del Ginjoler, un ball d'homenatge a la Cultura i les tradicions.








Seguidament, hi hauran els balls tradicionals de les diferents entitats que hi participen, entre els quals l'Esbart interpretarà el Ball del Babau d'Esplugues. Un cop acabats els balls, es formarà el seguici cap a l'església de Santa Magdalena, on l'Esbart farà la seva ofrena en forma de dansa, com cada any.






_ _ _



Passat Santa Magdalena, els actes continuen per a l'Esbart. El dia 23 de juliol tindrà lloc al Casal de Cultura una nova edició del SHOW, la festa de comiat d'estiu de tots els membres del grup. Sopar de germanor, actuacions i molta gresca per a tothom!



Per a tancar la temporada, l'Esbart actuarà a la Festa Major del Barri del Gall. Enguany serà el proper diumenge 24 de juliol, a les 20 h a la pista coberta del Parc Pou d'En Fèlix.



_ _ _




REPÀS


El passat cap de setmana del 9 i 10 de juliol, el Grup de Juvenils i el Cos de Dansa de l'Esbart van participar en el II Festival Valldansa, que va tenir lloc a Ribes de Freser i Vall de Núria. Ademés, hi van participar esbarts d'arreu de Catalunya i també grups del País Basc, Cantàbria i del Regne Unit.







Un llarg i vistós cercavila va donar el tret de sortida al Festival i tots els dansaires van recòrrer els carrers de Ribes de Freser sota l'atenta mirada dels seus habitants. Finalment, tots els grups van arribar a l'escenari de la Pl. del Mercat, on el públic els esperava.






L'Esbart Vila d'Esplugues va estrenar el muntatge Vora el mar, una peça composta per tres balls, sota inspiració marinera que va ser molt apreciat tant per la resta de grups com pels mateixos habitants de Ribes. El vestauri, també va ser estrenat per a l'ocasió.








La pluja va fer aparició però el Festival es va traslladar al Teatre Municipal i allà, entre d'altres balls , es va poder veure l'espectacular Farandola Provençal dels dansaires d'Esplugues, que van demostrar així la seva energia sobre l'escenari.








Un cop acabada la ballada, es va oferir un sopar al Pavelló Municipal de Ribes, on hi van assitir més de 400 persones. En un clima de germanor i bona sintonia, tots els dansaires dels grups participants van iniciar una xaranga improvitzada fins a la Pl. del Mercat on hi va haver ball i música folk fins a ben entrada la matinada.









Diumenge, l'escenari de les ballades va ser la Vall de Núria. En aquest impressionant paissatge, l'Esbart va tornar a fer gaudir al públic assitent amb balls com Terra Alta o Ball de Pastors.








La resta de grups també van presentar danses amb molt estil i personalitat i tothom va poder contemplar maneres de ballar ben diverses i aprendre una mica més de la cultura de fora del nostre país.








El Ball de Faixes de Maldà o el sempre exitós Galop de Panderetes també van resonar per la vall i amb aquest darrer, es va tancar el Festival Valldansa.





L'experìencia ha estat molt enriquidora, s'ha fet gran amistat amb la resta de grups participants, donant pas a nous projectes de cara a l'any vinent, però sobretot ha esdevingut una demostració de força del que és l'Esbart Vila d'Esplugues, que es va convertir en un dels grups més aclamats i aplaudits de tot el certamen.





Gràcies a tots/es que han fet possible que un nou i brillant èxit, torni a acompanyar al nostre esbart!