FESTIVAL INFANTIL

NOTÍCIES



El proper dissabte 18 de juny, a les 19'00 h al Casal de Cultura Robert Brillas, tindrà lloc una nova edició del Festival Infantil de Dansa d'Esplugues.



Aquest acte, que va néixer ara fa 3 anys, està dedicat als grups més joves de l'Esbart i serveix d'aparador per a veure la seva evolució en l'aprenentatge de la dansa catalana.













Està prevista l'actuació de les seccions de Petits, Mitjans, Infantils i Juvenils, tot i que és possible que hi hagi alguna sorpresa de darrera hora que no desvetllarem.





Us esperem!




_ _ _







Com ja vem anunciar en el darrer mes, els propers dies 9 i 10 de juliol de 2011 l’Esbart Vila d' Esplugues, participarà al II Festival Internacional VallDansa, una trobada on la música i danses tradicionals en són les protagonistes i que tindrà lloc a Ribes de Freser i a la Vall de Núria.










L'Esbart Vila d'Esplugues, hi estarà representat per les seccions de Juvenils i Cos de Dansa i des de fa setmanes, prepara el repertori de danses i balls que presentarà al festival. A banda dels balls i coreografies, també es presentarà nou vestuari i nou atrezzo que acompanyarà a la vintena de dansaires que hi actuen i que les responsables de vestuari, estan supervisant.





Està confirmada la presència d'altres esbarts d'arreu de Catalunya i també la de grups del País Vasc, Cantàbria i del Regne Unit.






REPÀS




El mes de maig ha estat força intens pel que fa al nombre de ballades. La primera cita va tenir lloc el passat 8 de maig al 55è Aplec d'Esbarts Dansaires a Montserrat. Tot i que el dia va començar amb un lleuger plugim, la resta de la jornada va estar acompanyada d'un dia força agradable que va permetre dansar tot el programa de balls tradicionals que s'havien preparat per a l'ocasió i que en aquest any, degut a les reformes a la plaça principal, van tenir lloc a la plaça inferior del Monestir.













Hi van participar les seccions d'Infantils, Juvenils i Cos de Dansa. Com anècdota cal dir que el Premi Pont d'Esplugues 2011 a l'Activitat Associativa que li va ser otorgat a l'Esbart el passat dia 6 de maig, també va estar present a l'Aplec d'enguany.











_ _ _








La 12a edició del Festival de Dansa d'Esplugues es va celebrar finalment al Casal de Cultura després que al poc de començar l'acte, la pluja hi fes aparició.











Això no va afectar el programa de danses que els tres esbarts participants (Sant Adrià del Besòs, Barkeno de Barcelona i Vila d'Esplugues) mostressin al públic assistent algunes danses com Galop de Pandertes, Fandango Mallorquí, Ball de Faixes de Maldà o La Marsoliana.














Un any més, el Festival es va cloure amb el tradicional Ball del Babau d'Esplugues, que ver ser interpretat per tots tres esbarts i per algunes persones del públic que es varen animar a ballar-ho. El Regidor de Cultura, Sr. Eduard Sanz i el President de l'Esbart, Sr. Antoni Haro van lliurar els records als esbarts particpants que un cop acabada la ballada, van gaudir d'un bon sopar de germanor.













_ _ _







L'Escola Isidre Martí d'Esplugues va celebrar amb una gran festa el seu Centenari el passat dia 28 de maig. L'Esbart va voler ser-hi present i va actuar, representat per els Juvenils i Cos de Dansa.













El divendres abans de l'actuació, membres de l'Esbart van impartir un taller sobre el Ball del Babau als alumnes de 2on i 3er de primària de l'escola i en el moment de l'actuació de dissabte, van poder demostrar juntament amb els seus familiars, que l'havien aprés perfectament.




Comentaris