ACTES PEL MAIG

NOTÍCIES





L'Esbart Vila d'Esplugues ha rebut el Premi Pont d'Esplugues a l'Activitat Associativa , durant la 7a edició d'aquests guardons, que va tenir lloc el passat divendres 6 de maig a l'Espai La Baronda d'Esplugues.



El guardó, que va ser recollit pel President de l'Esbart, Sr. Antoni Haro, reconeix a les entitats més dinàmiques i destacades del panorama municipal.









És un gran honor rebre aquest prestigiós guardó de la nostra ciutat i el volem compartir amb totes aquelles persones que formen part del grup i a tothom que ens dona suport.





Gràcies!





_ _ _





El mes de maig ja ha arribat i amb ell, una agenda ben farcida d'actes per a l'Esbart Vila d'Esplugues.




El primer de tots ells, el 55è Aplec d'Esbarts a Montserrat, tindrà lloc el proper diumenge 8. Prop d'una vintena d'esbarts dansaires d'arreu de catalunya es trobaran per a compartir un dia de dansa tradicional en el marc incomparable de la muntanya i l'Abadia de Montserrat.









Representant a l'esbart d'Esplugues, hi actuaran les seccions d'Infantils, Mitjans, Juvenils i Cos de Dansa, que actuaran segon l'horari previst pels organitzadors de l'Aplec, l'Obra del Ballet Popular.


09'30 h. Concentració del grups.
10'00 h. Dansa de l'Ofrena.
10'30 h. Temps lliure.
12'00 h . Inici de les danses de l'Aplec.



La Cobla Ciutat de Terrassa, dirigida pel Mestre Jordi Núñez, acompanyarà musicalment als esbarts participants.





_ _ _





El dissabte dia 14 de maig arriba la 12a edició del Festival de Dansa d'Esplugues, a les 19 h, al Parc Pou d'En Fèlix (en cas de mal temps, Casal de Cultura Robert Brillas).





En aquest any, en el que el Festival recupera el seu format habitual, hi participen els grups Barkeno de Barcelona i Esbart Dansaire de Sant Adrià de Besòs, a més de l'esbart anfitrió d'Esplugues.






A banda de les danses presentades per cada grup, es ballarà conjuntament el Ball del Babau d'Esplugues i que estarà obert a tothom que hi vulgui participar.




El Festival acabarà amb un sopar de germanor per a tots als participants, al Casal de Cultura.





_ _ _




El proper dissabte 28 de maig, l'Esbart participarà en l'acte principal de la celebració del Centenari de l'Escola Isidre Martí d'Esplugues, a les 18 h, a les instal·lacions de l'escola (C/ de les Piles s/n).









És tot un plaer i honor poder formar part d' aquest aniversari tan especial de l'Escola Isidre Martí i us convidem a assitir-hi i participar de totes les activitats programades per a aquest dia.





REPÀS





Un cop més, el Gran Espectacle Musical La Llegenda de Sant Jordi, que va tenir lloc el passat dissabte 30 d'abril, va brillar en tot el seu esplendor.











Tal i com s'havia anunciat, es va presentar una edició totalment renovada i molt diferent a la resta d'anys anteriors.









La vida de Sant Jordi, el ball de les sirenes, la lluita amb les bruixes, el malvat Drac, varen ser algunes de les parts i escenes de l'espectacle que va començar amb una espectacular introducció tot i que el moment més emocionant i apoteòsic va arribar amb el final i l'ascenció de Sant Jordi al cel.








Un espectacle que ha costat dos mesos i mig d'assajos, i més d'un centenar d'hores de gravacions de músiques i preparació d'efectes especials. Gairebé un centenar de persones en escena i una escenografia de més de 21 metres. Són algunes de les dades més destacables d'aquest espectacle que ja fa 10 anys que arriba cada mes d'abril a Esplugues.








L'assistència de públic va tornar a desbordar les previsions i la pista vermella i les seves grades van quedar completament cobertes per totes les persones assistents, entre les que es trobaven el Sr. Salvador Jorba, Delegat del Govern a Barcelona, l'Alcaldessa Pilar Diaz, el 1er Tinent Enric Giner, el Regidor de Cultura Eduard Sanza, així com altres regidors i representants d'altres formacions polítiques i d'entitats de la ciutat.





Un nou èxit aclaparador que fa enovar les forces a l'Esbart i pensar en l'edició del proper any.



A tots/es, gràcies!





CURIOSITATS





Sabies què... ???




- L'Esbart Vila d'Esplugues ja és present a la Vikipèdia.




- L'Esbart figura en un llistat, creat per l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, que recull els noms dels esbarts que més actuacions van realitzar a l'any 2010.



Comentaris