DESPRÉS DE VACANCES...HOLA!

NOTÍCIES


L'Esbart Vila d'Esplugues es complau en anunciar-vos el seu nou espectacle per a la Gran Ballada de Festa Major, que tindrà lloc el proper diumenge 19 de setembre de 2010, a les 20 h , al Parc Pou d'en Fèlix d'Esplugues (en cas de mal temps, Casal de Cultura Robert Brillas).





HOLA! és un muntatge multimèdia on es combina dansa, música, imatges i molt sentiment. S'ha pensat com una gran explosió d'alegria, color, on es barreja la tradició amb la modernitat, per tal de celebrar de la millor manera, el 25è aniversari de l'Esbart.


Un disseny especial d'il·luminació, en un gran escenari, pantalles i projeccions que s'anirant succeïnt a mesura que avancin els balls i coreografies que han preparat totes les seccions de l'Esbart Vila d'Esplugues i moltes de les quals, seran estrenes.


Una posada en escena amb molta força, coreografies vibrants, gran desplegament de vestuari i moltes altres sorpreses que s'aniran descobrint durant l'espectacle, que tindrà un final MOLT ESPECIAL!


Fa 25 anys, l'Esbart es presentava per primer cop davant la ciutadania amb una senzilla ballada davant la Casa de la Vila. Ara i després d'altres exitoses edicions i avalats per grans espectacles com La Llegenda de Sant Jordi, l'Esbart Vila d'Esplugues fa front a un nou repte molt ambiciós i de caire experimental, gens habitual en el món dels esbarts dansaires.


La pista vermella esdevindrà una gran festa de celebració d'aniversari on no hi pots faltar!Un muntatge com mai s'ha vist a Esplugues!


T'esperem!


A banda de la Gran Ballada de Festa Major, al setembre, l'Esbart participarà a la Diada de Catalunya a Esplugues, el Seguici del Pregó de Festa Major i al Cervila de Festa Major.


Podeu seguir les nostres activitats a l'apartat de L'AGENDA.


REPÀS


El passat dia 22 de juliol, l'Esbart va participar en la que és la festa de la cultura per excel·lència a la nostra població : la Festa de Santa Magdalena.


Els actes van començar amb l'Homenatge i Ball del Ginjoler, l'arbre del qual se n'extreu la millor fusta per a fer instruments de música tradicional.



Seguidament, durant la Mostra de Balls d'Esplugues, es va dansar el Ball del Babau, davant tots els assistents, que omplien els jardins del Casal de Cultura.

Dansaires del Cos de Dansa i Juvenils, van ballar aquesta peça, ja recollida en el Costumari Català de Joan Amades.




Un cop acabada la mostra, l'Esbart i les altres entitats participants, van formar seguici en direcció a l'Església de Santa Magdalena per a realizar les ofrenes a la Patrona.

Al seguici s'hi van afegir les secions d' Infantils i Mitajns.




El Grup de Pares i Mares, a banda de participar en el Ball del Ginjoler, també va sortir en el seguici de Santa Magdalena.



Un cop arribats a l'església, es va viure un dels moments més emocionants de tota la jornada : L'Esbart realitzava l' ofrena floral i ballava, a l'interior del temple, la Dansa de l'Ofrena.





Una tarda intensa, emotiva i molt vinculada a les nostres tradicions en què, un any més, no hi hem volgut faltar.

Aqui, podeu veure un reportatge sobre la festa :

http://www.e-digital.cat/noticies/societat/esplugues-celebra-santa-magdalena-amb-la-cultura-tradicional-com-a-eix.html

_ _ _


Coincidint amb la Festa de Santa Magdalena, el cos de Dansa va actuar també a la Festa Major del Barri del Gall el passat divendres 23, a la nova pista coberta al costat de la Biblioteca Pare Miquel.

BONES VACANCES I FINS AL SETEMBRE!

Comentaris