L'ESBART I EL BABAU, PER SEMPRE!


NOTÍCIES

Dissabte 8 de maig, va tenir lloc l'11è Festival de Dansa d'Esplugues, on hi van actuar els esbarts Dansot de Capellades, Bàrkeno de Barcelona i Dansaire de Sant Adrià del Besòs, a més del Juvenils i cos de Dansa d'Esplugues.

Abans però, hi van haver les actuacions de la Colla de Bastoners d'Esplugues, Bastoners de Sant Adrià, els Nans de l'Esbart d'Esplugues i la Colla de Geganters.





Entre tots, la tarda va esdevenir una gran festa de cultura popular catalana (on els nois del cos de dansa van estrenar nou vestuari) que va acabar amb una espectacular interpretació conjunta del Galop de Panderetes per part de tots els esbarts i finalment, la tradicional ballada del Ball del Babau d'Esplugues, també, per tots els participants al Festival de Dansa, que va acabar al Casal de Cultura amb un sopar de germanor.



El Babau va esdevenir protagonista de nou, al dia següent (diumenge 9) al 54è Aplec d'Esbarts Dansaires de Montserrat.






Escollit com a ball final de l'Aplec, va ser dansat primer en solitari per l'Esbart d'Esplugues en honor al seu 25è aniversari i després pels centenars i centenars de dansaires i gent del públic que omplien la plaça del Monestir de Montserrat.




Va ser el moment més emotiu de tota la jornada, que va començar amb el Ball de L'Ofrena i al que van seguir altres balls com la Dansada de Gandesa o el Ball de Panderetes de Vilafranca. L'interpretació del Babau per part de la Cobla, dirigida pel mestre Jordi Núñez, va resultar perfecte i la melodia del Babau va resonar per tot Montserrat com mai una dansa havia sonat abans. Petits, mitjans, juvenils i cos de dansa, van gaudir d'un dia històric.





Després de la ballada del migdia i del dinar, el President de l'Obra del Ballet Popular, Sr. Bartomeu Duran i el President de l'Esbart Vila d'Esplugues, Sergi Castro, van inaugurar la placa commemorativa del 25è aniversari de l'Esbart al Monument de la Dansa, fet que va cloure la jornada .







Aviat, més ballades i actes de l'Esbart. Ho podeu veure a l'apartat de l'AGENDA.



ON LINE


Us deixem els enllaços d'uns reportatges apareguts en premsa digital sobre el Gran Espectacle Musical La Llegenda de Sant Jordi i sobre l'11è Festival de Dansa :




MERCHANDISING

Ja hi han samarretes noves i dessuadores amb el nou logo de l'Esbart. Si hi estàs interessat/da, contacta amb nosaltres.

Comentaris