GRAN ESPECTACLE MUSICAL LA LLEGENDA DE SANT JORDI




NOTICIES


L’Esbart Vila d’Esplugues us comunica l’estrena de la propera edició de l’ exitós Gran Espectacle Musical La Llegenda de Sant Jordi, que tindrà lloc el dissabte dia 24 d’abril, a les 20’30 h al Parc Pou d’En Fèlix d’Esplugues.








Des de l’any 2002, l’Esbart porta a escena aquesta representació, única a la comarca, basada en la popular llegenda catalana del Cavaller Sant Jordi que salva la Princesa de les urpes del malèfic Drac.

Amb una escenografia impactant i la participació de més de 80 dansaires i actors, l’espectacle de Sant Jordi es converteix en una obra monumental, on es combina la dansa, l’acció, una curosa escenografia, els efectes especials de so i llum , així com la presència del foc , un dels elements protagonistes d’aquest any.









S’han programat canvis, com a cada edició, per tal de que el públic assistent, fidel i que cada any omple la pista vermella del Parc Pou d’En Fèlix, tingui noves sorpreses i gaudeixi plenament de tots i cadascun dels elements que composen l’espectacle.

La Llegenda és una activitat que es prepara i dissenya d’any en any, ja que són molts elements a conjugar per a que resulti el millor producte possible a oferir.

Ambientada sota una estètica medieval, amb el corresponent vestuari d ‘època i altres elements reals d’atrezzo, el guió portarà a l’espectador a través de diversos escenaris on tindrà lloc l’acció. Els elements mòbils de l’escenografia aportaran dinamisme al text i visualment, són un dels punts forts de l’obra.









Es podran veure nous balls i coreografies, amb la participació de totes les seccions de l’Esbart (Petits, Infantils, Mitjans, Juvenils i Cos de Dansa) que des de principis d’any ja estan assajant i preparant. La introducció a l’espectacle s’ha pensat per a ser la més espectacular de totes les edicions i el narrador d’enguany, serà un personatge molt peculiar.

Sant Jordi, el cavaller misteriós, haurà de plantar cara a diverses situacions de perill i finalment haurà de lluitar contra el malvat drac (la Fal•lera, de la Colla de Geganters d’Esplugues). També una altra entitat d’Esplugues, la Colla dels Tres Tombs, col•laborarà en l’espectacle de 2010.

Acompanyant al cavaller en escena, podrem veure la Princesa, els Reis, els nobles de la cort, guàrdies, malabaristes, venedors, gent del poble i molts altres personatges que composen un ampli paisatge del que seria la vida a l’època medieval, a banda dels personatges fantàstics que també cobren importància en aquesta edició.




S’ha dissenyat un pla d’il•luminació especial i personalitzat per a l’espectacle i com sempre, es comptarà amb alta tecnologia per a oferir el millor so, tant per a les veus dels personatges com per a les músiques d’acompanyament i de les danses.

Esperem que, com sempre, l’assistència de públic serà massiva i podrem fer que el Gran Espectacle , en la seva edició de 2010 (data dels 25 anys de l’Esbart) serà la millor de totes i que la més agradarà. L’Esbart, per la seva part, hi posarà tot el seu esforç per a assolir-ho!


REPÀS


El passat diumenge 21 de març, els grups de Petits i Infantils van actuar a l'acte de celebració del 150 aniversari de la Societat Coral La Coloma d'Esplugues, juntament amb d'altres entitats del poble.




PROPERS ACTES I BALLADES



A banda de l'Espectacle Musical de La LLegenda de Sant Jordi del dia 24 d'abril, hi haurà:


- Dissabte 8 de maig : XIè Festival de Dansa d'Esplugues . 18 h. Parc Pou d'En Fèlix.


- Diumenge 9 de maig : Aplec d'Esbarts a Montserrat. Mati i tarda. Monestir de Montserrat.


- Diumenge 23 de maig : Actuació a Esplugues . Per confirmar.

Comentaris