SETEMBRE : FESTA MAJOR 2009


NOTICIES








L’Esbart Vila d’Esplugues estrena, el proper 20 de setembre de 2009, un nou espectacle per a la Gran Ballada de Festa Major.



Es tracta de REDANSA , un conjunt de balls i coreografies (alguns tradicionals i d’altres de més contemporanis) que composen un panorama força variat del que es la dansa actual dels esbarts.

A banda de les estrenes, l’Esbart ha buscat en els seus repertoris anteriors i ha reinventat l’estètica d’alguns dels seus balls més entranyables. Juntament amb un disseny especial d’il•luminació i amb un potent so, la Gran Ballada, que cada any compte amb un gran nombre de públic, es preveu com un dels actes principals del diumenge de Festa Major. Hi participaran totes les seccions del grup : Infantils, Mitjans, Juvenils i Cos de Dansa.










Aquesta ballada de Festa Major, va dedicada, entre d’altres, a l’Any Joan Amades, reconeixent així la gran tasca realitzada per aquest personatge tan destacat dins del folklore català. Cal recordar que gràcies a ell, es va poder conèixer l’existència del Ball del Babau d’Esplugues i per aquest motiu, una de les parts de l’espectacle anirà dedicada a aquest ball.

L’espectacle tindrà lloc al Parc Pou d’En Fèlix , a les 19’30 h i constituirà el tret de sortida a la celebració del 25è Aniversari del grup que arribarà al seu punt culminant a la Festa Major de 2010. Així doncs, tot aquest any, l’Esbart celebrarà els seus primers 25 anys d’existència amb diferents actes que ompliran el calendari cultural de la ciutat.




BALLADES


A banda de la Gran Ballada de Festa Major,al setembre, l'Esbart tindrà les següents actuacions:


11 Setembre. Migdia. Diada de Catalunya. Parc 11 de Setembre. Esplugues
18 Setembre. Vespre. Seguici del Pregó. Esplugues
19 Setembre. Tarda. Cercavila de Festa Major. Esplugues


25 ANIVERSARI


Després de l'inici de celebració del proper 20 de setembre, el següent acte del 25è aniversari serà la convocatòria d'un concurs de disseny del logo dels 25 anys de l'Esbart que tindrà lloc al mes de novembre i en el que hi haurà un premi en metàl·lic.

Aqui teniu les bases per a participar-hi:



Bases Concurs Logo- 25






DARRERA HORA!


La Comissió per a l'Aplec d'Esbarts Dansaires a Montserrat, integrada a l'Obra del Ballet Popular, ens comunica que la candidatura que l'Esbart Vila d'Esplugues va presentar en els darrers mesos per a que el Ball del Babau fos escollit BALL FINAL de l'Aplec 2010, ha estat APROVADA, fet que us comuniquem joiosos i del que també us donarem més informació en els mesos propers.

Aquesta elecció simbolitza tot un honor per a la nostra població i la seva cultura tradicional. El Babau, doncs, serà ballat per milers de persones en el proper Aplec d'Esbarts de 2010.




Comentaris