A DESCANSAR PER TORNAR AMB MÉS FORCES!


NOTICIES




L’Esbart Vila d’Esplugues estrena, el proper 20 de setembre de 2009, un nou espectacle per a la Gran Ballada de Festa Major.



Es tracta de REDANSA , un conjunt de balls i coreografies (alguns tradicionals i d’altres de més contemporanis) que composen un panorama força variat del que es la dansa actual dels esbarts.

A banda de les estrenes, l’Esbart ha buscat en els seus repertoris anteriors i ha reinventat l’estètica d’alguns dels seus balls més entranyables. Juntament amb un disseny especial d’il•luminació i amb un potent so, la Gran Ballada, que cada any compte amb un gran nombre de públic, es preveu com un dels actes principals del diumenge de Festa Major. Hi participaran totes les seccions del grup : Infantils, Mitjans, Juvenils i Cos de Dansa.







Aquesta ballada de Festa Major, va dedicada, entre d’altres, a l’Any Joan Amades, reconeixent així la gran tasca realitzada per aquest personatge tan destacat dins del folklore català. Cal recordar que gràcies a ell, es va poder conèixer l’existència del Ball del Babau d’Esplugues i per aquest motiu, una de les parts de l’espectacle anirà dedicada a aquest ball.

L’espectacle tindrà lloc al Parc Pou d’En Fèlix , a les 19’30 h i constituirà el tret de sortida a la celebració del 25è Aniversari del grup que arribarà al seu punt culminant a la Festa Major de 2010. Així doncs, tot aquest any, l’Esbart celebrarà els seus primers 25 anys d’existència amb diferents actes que ompliran el calendari cultural de la ciutat.



REPÀS

Al Juliol, l'Esbart va actuar diversos dies.

El divendres dia 17, el Cos de Dansa va actuar a les festes del Barri del Gall com ja és tradicional, tot presentant algunes de les estrenes del repertori de 2009.

El dimecres 22 de juliol, va tenir lloc la Festa Major Petita de Santa Magdalena. L'Esbart va participar activament en la plantada del nou ginjoler (regal de la revista Crònica de la Vida d'Esplugues , la qual que cumpleix 60 anys) , en el Ball del Ginjoler, el Ball del Babau d'Esplugues (en el qual es va estrenar nou vestuari) i en tot el cercavila i balls d'ofrenes juntament amb les altres entitats a l'Església de Santa Magdalena


I finalment, el divendres dia 24, va tenir lloc el Comiat d'Estiu de totes les seccions de l'Esbart, una gran festa amb sopar i actuacions per acomiadar-nos fins al setembre. Va ser una nit plena de bon ambient, humor i molta complicitat.







No van faltar les actuacions d'ABBA, Grease, El llac dels Cignes, Lady Gaga, monòlegs, etc.



ON LINE

En el següents links, podeu veure reportatges sobre la Festa de Santa Magdalena 2009:

http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/59156-sons-populars-i-al-carrer.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=canals&utm_source=rss&utm_medium=canals&utm_campaign=rss

http://www.e-digital.cat/noticies/societat/el-ginjoler-protagonista-de-la-festa-de-santa-magdalena.html


PROPERAMENT


L'Esbart farà vacances tot el mes d'agost i tornarà als assajos al setembre, en el que hi tindrà les següents actuacions:


11 Setembre. Migdia. Diada de Catalunya
18 Setembre. Vespre. Seguici del Pregó
19 Setembre. Tarda. Cercavila de Festa Major
20 Setembre. Tarda. GRAN BALLADA DE FESTA MAJOR (Inici de celebració del 25è aniversari)

Bones vacances!!!





Comentaris