NADAL A L'ESBART


NOTÍCIES


En motiu de les festes de Nadal, un any més, les Seccions de Petits, Infantils i Mitjans, actuaran a la FIRA DE NADAL d'Esplugues, que tindrà lloc el proper dissabte 15 de desembre a les 17'45 h, a la Rambla Verge del Carme de la mateixa població. 

Serà la darrera actuació de l'Esbart en aquest any 2012, que com ja acostuma a ser, ha estat farcit d'actuacions i ballades.




La Fira de Nadal en la passada edició.


_ _ _



El dijous dia 20 de desembre, com ja us haviem anunciat, l'Esbart celebrarà al Casal de Cultura Robert Brillas, la seva tradicional FESTA DEL TIÓ, per a tots els socis i simpatitzants del grup.

Serà a partir de les 19'00 h i també tindrà lloc un petit refrigeri per tal d'acomiadar els assajos fins a passat festes.




El Tió de l'Esbart!

REPÀS


L'Esbart Vila d'Esplugués va participar el passat dissabte 1 de desembre a l'òpera-collage de Joan Martinez Colás, L'HOME DEL PARAIGUA, a les 20'00 h. al Palau Sant Jordi de Barcelona.

L'Home del Paraigua és un espectacle basat en la vida de Vicenç Ferrer que explica la trajectòria i dedicació al servei dels menys afavorits a l'India. Es va estrenar el passat 11 de setembre de 2010 al Gran Teatre del Liceu i després de dos anys de gira per tota Catalunya, va arribar al Palau Sant Jordi en la seva posada en escena més ambiciosa.




Dansaires de l'Esbart d'Esplugues i de l'Esbart Gaudí, un cop acabat l'espectacle.



Després dels assajos realitzats a l'espai Fabra i Coats de Sant Andreu (conduïts per Jordi Rubio, director artístic de l'Esbart de Rubí, que també hi va participar, així com l'Esbart Gaudí de Barcelona), en els darrers dies, el membres de l'Esbart que hi van participar ja van assajar al Palau Sant Jordi. Les dues jornades anteriors a l'espectacle van ser molt intenses però hi havia molta emoció d'actuar en un espectacle d'aquelles dimensions i en un espai tant important com el Palau Sant Jordi, on artistes de primer nivell internacional també ho han fet.



Un moment de l'espectacle, en el primer acte.



Després de diversos contactes i una reunió amb el mateix director de l'espectacle i també amb el productor diversos mesos abans, finalment  integrants de les seccions de Juvenils i Cosa de Dansa de l'Esbart d'Esplugues van ser part dels prop de 2000 participants a l'espectacle que van passar per l'escenari del Palau Sant Jordi.

Dividida en tres actes, l'òpera es va representar com  una simfonia coral adaptada al segle XXI, amb projeccions de vídeo i participació final del públic. S'hi van  utilitzar fins a set idiomes i hi participaven diverses formacions musicals, corals i de dansa.




Dansaires d'Esplugues en un dels assajos al Palau Sant Jordi.



La primera part, "Materials", va situar al públic del Palau Sant jordi a la Barcelona de 1920, amb els primers anys de vida de l'activista, l'ambient convuls previ a la Guerra Civil, la mateixa guerra, l'exili i l'entrada de Ferrer en els jesuïtes fins al seu primer viatge a l'Índia.

"Fonaments"
, la segona, va reflectir  l'experiència de Ferrer a l'Índia i el desenvolupament de tot el seu projecte vital, la construcció d'escoles i hospitals i la mort del Vicenç, en una espectacular posada en escena, molt emotiva, que acaba amb la mateixa mort del protagonista.




L'escena Anantanpur.



L'últim acte, "Obra", ja no se centra en la figura sinó en el llegat de Vicenç Ferrer a l'Índia i acaba amb el lema "La pobresa no s'ha d'entendre, la pobresa ha de ser resolta". L'espectacle va acabar entonant aquest himne i omplint l'escenari de 800m2 amb tots els artistes participants.



Integrants de l'Esbart Gaudí i d'Esplugues, caracteritzats per a l'escena Barcelona 1920.


En paraules del director artístic de l'Esbart d'Esplugues, Sergi Castro, la participació de l'Esbart d'Esplugues a l'espectacle ha estat "una experiència memorable tant per als dansaires com per a la mateixa entitat. No descartem futures col·laboracions com aquesta en el futur. Ha sigut molt dur però també molt divertit i enriquidor".


Comentaris