GRAN ESPECTACLE MUSICAL LA LLEGENDA DE SANT JORDI 2019


El proper dissabte 27 d'abril tindrà lloc una nova edició d'uns dels actes més esperats a l'abril, el Gran Espectacle Musical La Llegenda de Sant Jordi, en la seva edició nº 18! Com és costum, l'acte tindrà lloc a les 20'30h al Parc Pou d'En Fèlix.
Tal i com en les edicions anteriors les veus dels personatges seran en directe, fet que comporta un esforç afegit a tots els actors i dansaires que hi participen. 

La llegenda es presenta amb un inici d'història espectacular però tenebrós. El pacte entre uns traïdors i el mateix Infern amenaça un tranquil reialme, en el que hi viu la Princesa, una jove i bella donzella, que també té problemes familiars. La historia s'anirà complicant cada cop més i hi passaran éssers de tota mena que complicaran la tasca de Sant Jordi fins a arribar a un desenllaç frenètic e imprevist, mai fins ara.




El foc serà el gran protagonista de l'edició d'aquest any, dotant la posada en escena de moments realments espectaculars i abrumadors.

A més, es podran veure noves escenes i coreografies, millores i novetats tècniques, amb participacions externes que de ben segur contribuiran a fer més rica aquesta posada en escena. Concretament, hi intervindran l'Escola de dansa i arts escèniques A Escena, que juntament amb el Drac Fal·lera de la Colla de Geganters d'Esplugues, seran els grups convidats a l'espectacle de Sant Jordi.

També hi hauran novetats en l'escenografia, atrezzo, en el vestuari i en l'espai escènic, que s'amplia i s'obre, oferint una nova i millor perspectiva a l'espectador.




L'espectacle de Sant Jordi és un acte que es prepara d'un any per l'altre, ja que normalment, quan acaba una representació ja es comencen a aplegar idees per a la propera. Constitueix un gran esforç per a l'entitat tant per les seves dimensions (en tots els aspectes) com pel repte d'oferir sempre novetats i per combinar-ho amb l'activitat quotidiana de l'esbart, dedicada a la dansa tradicional ide creació, i amb la seva agenda sempre farcida de ballades durant tot l'any.

Molts altres detalls i sorpreses es desvetllaran la nit de l'estrena. Es podrán veure escenes i quadres plàstics de gran bellesa visual. Com sempre, l'espectacle comptarà amb alta tecnologia tant per a l'àudio com en la il·luminació, pirotècnia i efectes especials els quals tindran un paper força destacat, mitjans que convertiran el Parc Pou d'En Fèlix en un espai divers i màgic en cada escena.




Serà, en paraules d'en Sergi Castro, creador i director de l'espectacle, "l'edició més espectacular de totes les que hem fet, on hi haurà més mitjans tècnics i més efectes especials però sense oblidar les emocions dels personatges i sobretot, la dansa, que és la raó de ser de l'Esbart".

L'espectacle està programat per a ser representat a la pista vermella del parc, ja que és un espai de grans dimensions i gran capacitat per a tot el públic que hi assisteix (unes 2000 mil persones). En cas de mal temps, l'acte es traslladaria a la pista coberta Conxita Udina del mateix parc on es pot representar amb total normalitat.




Algunes dades sobre la creació de l'espectacle de Sant Jordi:


- Més de 1500 hores de producció i edició de so. 

- 5 Mesos per a la creació i revisió de la sinopsi argumental de l'espectacle. 

- 3 Mesos per a la confecció del guió inicial i 15 dies per a la revisió del text i guió final. 

- 5 Dies per a la preparació del projecte presentat a l'Ajuntament. 

- Més de 50 hores de dissenys de vestuari i escenografia. 

- Més de 100 hores per a la creació de les coreografies dels balls. 

- 2 Mesos d'assajos. 

- Més de 20 hores per a la creació d'alguns elements escenogràfics. 

- 12 Hores per a enllestir el muntatge d'escenografia i atrezzo el dia del'espectacle. 

- Més de 150 hores per a la creació del vestuari. 

- Creació de 2 guions : un artístic i l'altre tècnic. 

- Més de 20 hores per a la creació del cartell, díptic i elements promocionals. 

- Més de 30 hores d'investigació de la vida, costums, alimentació i vestuari a l'època medieval a Europa 

- 15 Tècnics de llum, so, efectes especials i muntatge. 

- Més 250 metres quadrats de telons.

Comentaris