TARDA DE LES CULTURES

NOTÍCIES




El proper dissabte 13 de juliol, l'Esbart organitza la seva primera ballada multicultural. Es tracta de la TARDA DE LES CULTURES i tindrà lloc a les 20'00h al Parc Pou d'En Fèlix.
Es tracta d'una mostra folklòrica de dansa de caràcter divers, on el públic podrà gaudir de les semblances però també diferències d'estil i vestuari dels diversos indrets representats.

Hi participaran el Cos de Dansa de l'Esbart Vila d'Esplugues, el Centro Aragonés d'Esplugues i el Centro Extremeño Muñoz Torrero, de la mateixa localitat.

El grup convidat a l'acte serà el Grupo Folklórico Antonete Gálvez de Torreagüera (Murcia).




Cartell promocional.



Amb aquest darrer grup, l'Esbart Vila d'Esplugues ha organitzat un intercanvi cultural aquest any i actuarà al Festival Nacional de Danza de Torreagüera els propers dies 7 i 8 de setembre d'aquest mateix any i que constituirà la primera ballada fora de Catalunya de l'esbart.

Abans però l'Esbart d'Esplugues acollirà el grup murcià, tot organitzant un dinar de benvinguda i diverses visites a la nostra ciutat els dies 13 i 14 de juliol.


_ _ _ 



Abans, però, de la Tarda de les Cultures, l'Esbart té una altra cita important. És el FESTIVAL VALLDANSA de Ribes de Freser, que tindrà lloc en aquesta població del Ripollès el cap de setmana del 6 i 7 de juliol.

A banda d'altres esbarts catalans i grups folkòrics diversos, el VallDansa 2013 comptarà amb les actuacions del Cos de Dansa i del Grup de Pares i Mares de l'Esbart espluguenc.



Cartell del VallDansa 2013.



És el tercer que l'Esbart d'Esplugues hi participa. En aquesta ocasió, el festival torna a la seva programació habitual amb les actuacions a Ribes de Freser el dissabte i la ballada a la Vall de Núria el diumenge següent.

Des de fa diverses setmanes, el grup prepara els balls i coreografies que s'hi presentaran.

_ _ _


A banda d'aquestes ballades, l'Esbart atendrà els seus compromisos habituals del mes de juliol a Esplugues .
Un dels primers serà la ballada a la FESTA MAJOR DEL BARI DEL GALL, que tindrà lloc el diumenge 21 de juliol a les 19'30 h. a la pista coberta del Parc Pou d'En Fèlix.



El Parc Pou d'En Fèlix, escenari de la Festa Major del barri del Gall.



Al dia següent, dilluns 22, l'Esbart participarà amb la resta d'entitats culturals a la FESTA DE SANTA MAGDALENA, on com sempre, dansarà el Ball del Ginjoler, el Ball del Babau d'Esplugues i l'Ofrena a la Patrona d'Esplugues, aquest darrer a l'església de Santa Magdalena. Els actes començaran a partir de les 19'00h. al Casal de Cultura Robert Brillas.



El Ball del Ginjoler d'Esplugues.



REPÀS


El mes de juny ha estat força intens pel que fa al nombre de ballades de l'Esbart. La primera va tenir lloc el dissabte 1 de juny a l' ADRIFOLK 2013 de Sant Adrià del Besòs, on el Cos de Dansa hi va actuar en representació de l'Esbart, grup convidat d'aquesta edició.



Cos de Dansa a l'ADRIFOLK.



Convidats pels amics de l'Esbart Gaudí de Barcelona, el Cos de Dansa i el Grup de Pares i Mares van actuar el dia 8  a la BALLADA DAVANT LA SAGRADA FAMÍLIA  que organitzava l'esbart amfitrió.



Ballant davant la Sagrada Família.



La ballada va ser seguida per un gran nombre de públic que no es van voler perdre l'espectacle dels esbarts combinat amb la majestuosa presència de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.



Grup de Pares i Mares.



Els més petits de l'Esbart també han tingut la seva ballada en el mes de juny. El passat dissabte 15 de juny es va celebrar el FESTIVAL INFANTIL DE DANSA d'Esplugues, i per primer cop, als Jardins del Casal de Cultura Robert Brillas.




El Festival Infantil als Jardins del Casal de Cultura.



El nombrós públic que va assistir a la ballada, va seguir amb interès les diferentes evolucions dels dansaires de les Seccions de Petits, Infantils i Mitjans que dirigeix Teresa Badesa. Felicitats a tots/es!



Mitjans ballant l'Hereu Riera.




Per acabar el mes, el Grup de Pares i Mares i la Secció Mitjans va actuar el diumenge 30 de juny al migdía als jardins de la FUNDACIÓ FELIX LLOBET d'Esplugues.



Comentaris