VACANCES D'ESTIU!


NOTÍCIES


Després d'una  intensa temporada, farcida d'actuacions, espectacles, ballades, festes i grans moments viscuts en germanor, arribem a les vacances d'estiu.

Cal renovar forces i energia i començar un nou curs amb més força que mai, per oferir el millor de la dansa.

Els assajos començaran de nou al setembre, un mes amb moltes actuacions i sobretot, la Gran Ballada de Festa Major.

Ens veiem a la tornada! Bon estiu a tothom!



Arriba l'estiu!


REPÀS


El passat cap de setmana del 7 i 8 de juliol , el Cos de Dansa i el grup de Juvenils  van participar al III Festival Valldansa de Ribes de Freser, organitzat pels amics de l'Esbart Eudald Coma, juntament amb d'altres esbarts catalans.

La jornada va començar amb una recepció oficial a l'Ajuntament a tots els grups participants. Seguidament i a ritme d'un galop d'entrada, els esbarts van arribar fins a la Plaça del Mercat on va tenir lloc la ballada.



Els esbarts, a l'Ajuntament de Ribes








L'Esbart d'Esplugues va presentar tres danses : La Disfressada de Sant Vicenç, Els Divertiments i el Ball Joc Muntanyenc.
Els balls van ser molt apreciats pel públic que omplia la plaça i van rebre grans aplaudiments per la seva interpretació.
A l'acte hi van assitir la Consellera d'Ensenyament , Sra. Irene Rigau i l'Alcalde de Ribes, Sr. Marc Prats.


La Disfressada, amb nou vestuari


A banda de les danses, un altre element molt comentat va ser el vestuari que van lluïr els dansaires i que era obra de l'equip de vestuari de l'esbart.

Un cop acabada la ballada, va tenir lloc un gran sopar de germanor entre totes les delegacions assitents i al finalitzar, ball per a tothom en un ambient totalment distés i molt relaxat. 
 

Els Divertiments

_ _ _



Al voltant de la Festa de Santa Magdalena (Festa Major Petita d'Esplugues), sempre hi ha molta activitat per a l'esbart.

El divendres dia 20, Juvenils i Cos de Dansa van actuar al barri del Gall, al Parc Pou d'En Fèlix, amb un repertori ben festiu i entretingut.

El dissabte 21, va ser el torn del Comiat d'Estiu de l'esbart : El Show.

Un bon sopar, preparat per tots els assistents a la festa, va donar l'inici d'aquesta celebració que des de fa uns anys serveix per a cloure el curs de l'esbart abans de vacances. Un cop acabat el sopar, van tenir lloc les tradicionals actuacions dels membres del grup.



Una de les actuacions del Juvenils.


Artistes internacionals com Madonna, Justin Bieber, Christina Aguilera, Adele, etc i d'altres de nacionals, es van donar cita al Show de l'esbart, oferint les seves actuacions a un públic expectant.


Flashdance



No van faltar escenes de grans musicals com  El Rei Lleó, Flashdance, Sister Act i cançons ben conegudes com New York, New York, en una versió fantàstica del grup d'Infantils.



Escena del musical, El Rei Lleó


El diumenge dia 22, festivitat de Santa Magdalena, co-patrona d'Esplugues, l'Esbart va participar a les activitats tradicionals de la jornada.

La primera va ser el Ball del Ginjoler, una dansa que es realitza al voltant d'aquest arbre plantat als Jardins del Casal de Cultura Robert Brillas i que simbolitza la cultura tradicional.

Seguidament, van arribar les danses i músiques pròpies d'Esplugues i amb elles, el Ball del Babau, interpretat pels dansaires de l'esbart.

Un cop format el seguici cap a l'església de Santa Magdalena, les diferentes seccions de l'esbart que hi van intervenir, van dansar La corranda del Babau, el Ball de Gegantons, la Polca Piqué, etc, engrescant així a la gent que esperava al carrer el pas de la comitiva.



Participants de l'esbart a la Festa de Santa Magdalena


Un cop arribats a l'església, va tenir lloc un dels moments més emocionants de la jornada, amb les ofrenes a Santa Magdalena.

L'Esbart va realitzar la seva entrada a ritme solemne de timbal i seguidament va ballar la Dansa de l'Ofrena, que va ser molt aplaudida i que va posar el punt i final a la participació de l'esbart em aquesta festa tan estimada.



La Dansa de l'Ofrena a l'església de Santa Magdalena



I AL SETEMBRE...


A la tornada de vacances, us informarem de totes les ballades previstes al setembre i que ja podeu consultar a la nostra AGENDA.

Entre totes elles, la GRAN BALLADA DE FESTA MAJOR del dia 23 de setembre, presentant l'espectacle PATIM PATAM PATUM!.

No us ho podeu perdre!







ON LINE


El nostre web ja ha superat les 10000 visites! Recorda que també ens pots seguir a TWITTER!

@esbartesplugues


Comentaris