FESTIVAL INFANTIL!

NOTÍCIES


El proper dissabte 16 de juny, a les 19'00 h. tindrà lloc una nova edició del FESTIVAL INFANTIL DE DANSA, a la pista coberta del Parc Pou d'En Fèlix d'Esplugues.

Tal i com al Festival de Dansa del mes de maig, s'ha tornat a escollir la pista coberta com a espai d'actuació donada la seva capacitat, l'excelent sonoritat i seguretat davant qualsevol imprevist climatològic, per tal d'assegurar una ballada de qualitat i les millors condicions tant per a dansaires com pel públic.



Cartell del Festival Infantil 2012


Serà el quart any consecutiu que es podrà gaudir de les danses i balls de les seccions més joves de l'Esbart : Secció Petits, Secció Infantils i Secció Mitjans, totes tres dirigides per Teresa Badesa.


 _ _ _



Al dia següent del Festival Infantil, diumenge 17 de juny, hi haurà una ballada del Grup de Pares i Mares als exteriors de la Residència Fèlix Llobet d'Esplugues (C/ Isidre Martí,17) a les 11'30 h.

Us esperem!

_ _ _



L'Esbart es complau en confirmar la seva participació al III FESTIVAL VALLDANSA de Ribes de Freser, que tindrà lloc en aquesta localitat el proper 7 de juliol, organitzat pel grup amfitrió, l'Esbart Eudald Coma.

Tal i com en darrer any, hi actuaran les seccions de Juvenils i Cos de Dansa . Hi participaran també d'altres esbarts catalans com l'Esbart de Cornellà, Dansaires de l'Hospitalet, Sabadell Dansaire, Rocasagna de Gelida i Renaixença de Barcelona.



Actuació al Festival Valldansa 2011



L'Esbart d'Esplugues prepara un programa i vestuari especials de cara a aquesta important ballada, que té gran ressó a la Provincia de Girona i ja és tot un referent en el món dels esbarts dansaires. La representació espluguina estarà formada per una cinquantena de persones que passaran el cap de setmana a Ribes de Freser.

En breu, més informació sobre el Festival Valldansa.



REPÀS


El mes de maig sempre és un mes força intens pel que fa a actes i ballades de l'Esbart i en aquest any 2012, no ha sigut pas una excepció.

El passat diumenge 6 de maig va tenir lloc el 56è APLEC D'ESBARTS DANSAIRES A MONTSERRAT. Hi van actuar representants de les Seccions Infantils i Mitjans, Juvenils i Cos de Dansa i per primer cop, del Grup de Pares i Mares.



Participants al 56è Aplec de Montserrat



A la ballada, s'hi van interpretar diverses danses tradicionals com La Patum de Solsona, Ball Pla de Canejan o la Jota d'Horta de Sant Joan, que van omplir de dansaires (provinents d'Esbarts d'arreu de Catalunya) una de les places del Monestir de Montserrat.



Un moment de la ballada dels esbarts

_ _ _



La Fira d'Entitats d'Esplugues es va cel·lebrar el passat diumenge 13 de maig, a la Rambla Verge del Carme i l'Esbart no hi va faltar en aquesta ocasió.

A l'stand de l'entitat, s'hi van poder veure fotografies de les darreres ballades més destacades, així com cartells, records, premis i també vestauri tradicional i d'altre pertanyent al Gran Espectacle Musical La Llegenda de Sant Jordi.



L'stand de l'Esbart a la Fira


A banda de l'stand, l'Esbart hi va participar amb dues actuacions. A les 12'00 h. les Seccions de Petits, Infantils i Mitjans va oferir la seva ballada, molt aplaudida pel públic assistent.



Ballada infantil a la Fira



Per la tarda, a les 17'30 h. va ser el torn de Juvenils i Cos de Dansa, que amb una colorit vestuari, van oferir una petita mostra de balls tradicionals i de creació.



Actuació de Juvenils i Cos de Dansa


_ _ _



Una altra de les cites importants dins del calendari de l'Esbart Vila d'Esplugues és el FESTIVAL DE DANSA, que va tenir lloc dissabte 19 de maig, a la pista coberta del Parc Pou d'En Fèlix.

Va ser la 13a edició d'aquest acte, creat l'any 2000, en motiu del 15è aniversari de l'Esbart. A banda d'estrenar emplaçament, també hi van haver nous convidats : l'Esbart Eudal Coma de Ribes de Freser i el Grup Internacional de Dansa Renaixença de Barcelona.



Dansaires dels tres esbarts participants



L'Esbart Eudald Coma va oferir un engrescador repertori de danses com la Polca de Sant Celoni, la Tirotitaina o les Majorales d'Ulldemolins.



L'Esbart Eudald Coma de Ribes de Freser


Per la seva banda, el Grup Renaixença, va dansar folklore mallorquí, amb unes danses i una posada en escena que van obtenir forts aplaudiments per part del públic que omplia la pista coberta.


El Grup Renaixença de Barcelona


Els Grups Juvenils i Cos de Dansa de l'Esbart d'Esplugues van presentar danses tradicionals i de creació, entre les que van destacar Seguidilles de Castelló de la Plana i Ball Joc Muntanyenc, amb un vestuari que va fer les delícies del públic espluguí.


Seguidilles de Castelló


L'acte es va tancar amb la tradicional ballada del Babau d'Esplugues per part de tots els dansaires participants i amb el lliurament de records, que va donar pas a un sopar de germanor al Casal de Cultura Robert Brillas .



El multitudinari Ball del Babau al Festival



Comentaris