A L'OCTUBRE, SEGUIM BALLANT!

NOTÍCIES





L'agenda de l'Esbart pel mes d'octubre és ben plena d'actes i ballades, arreu del territori. El proper dia 1 d'octubre, per la tarda, Juvenils i Cos de Dansa, participaran al II ADRIFOLK de Sant Adrià del Besòs i que organitza l'esbart d'aquesta població.




És una trobada on la cultura tradicional catalana n'és la gran protagonista i que estarà representada per diverses colles dedicades a aquest àmbit.









Dissabte 8 d'octubre, l'Esbart actuarà a la Semana Cultural Extremeña i que tindrà lloc a partir de les 20'30 h a l'Ateneu de Sant Just Desvern.





No tot seran ballades, també hi haurà espai per a trobades més informals i lúdiques com ho és la BOLETADA 2011, el diumenge 9 d'octubre. Es tracta d'una excursió a la muntanya, per a cercar bolets, oberta a tots els socis i membres de l'esbart.








Diumenge 16, l'Esbart participarà al I Aplec d'Esbarts a Vilanova i la Geltrú i que tindrà lloc a la Pl. de la Vila a partir de les 11 h. organitzat pel Grup de Dansa Vilanova. En aquesta ocasió, els amics de Vilanova assoliran el seu 70è Aniversari , del que aprofitem per a felicitar-los ben cordialment.






El cap de setmana del 22 i 23, l'Esbart també tindrà actuacions. En aquest cas, el dia 22, serà una actuació dels Grups de Petit, Infantils i Mitjans a l'Aniversari de l'Escola Bressol El Sucre d'Esplugues, pel matí.





El dia 23, Juvenils i Cos de Dansa actuaran a la XII Trobada d'Esbart a la Marina de Barcelona, organitzada per l'Esbart Barkeno, al migdía a la Pl. de la Marina.




REPÀS




La temporada 2011/12 ha començat, com ja és habitual, amb la ballada de l'Esbart a l'acte de la Diada Nacional de Catalunya que va tenir lloc al Parc Onze de Setembre d'Esplugues el passat diumenge dia 11.











A banda de la ballada que es va oferir i l'ofrena floral al Monument de l'Onze de Setembre, davant les autoritats, altres entitats i ciutadania, el President de l'Esbart, Antoni Haro, va llegir el poema Les Tombes Flamejants, de Ventura Gassol.













La Festa Major d'Esplugues va donar el tret de sortida el passat 16 de setembre, amb el Seguici que ofereixen les entitats culturals tradicional d'Esplugues i que van acompanyar al Pregoner des del Casal de Cultura fins a l'Ajuntament , on en acabar els parlaments, hi va haver ballada conjunta de tots els participants.










El dia següent, el Cercavila Festiu va ocupar la tarda de dissabte i va omplir els carrers de músiques, danses i altres manifestacions culturals catalanes. Les seccions de Mitjans, Juvenils, Cos de Dansa i Grup de Pares i Mares, van participar-hi.













A l'arribar al final del Cercavila, es va oferir una breu ballada a la pista vermella del Parc Pou d'En Fèlix, on el públic va poder gaudir amb les danses presentades i la vistositat del vestuari, el qual volia potenciar l'ambient festiu de la Festa Major.










El Grup de Pares i Mares, va participar, per segon cop en aquesta tarda cultural de Festa Major, consolidant la seva presència en els actes dels que participa l'esbart.














Però el dia més esperat i important per a l'esbart, és la Gran Ballada de Festa Major, que aquest any va tenir lloc el diumenge 18, a la pista coberta del Parc Pou d'En Fèlix, un nou escenari per a futures ballades.















L'esbart va presentar l'espectacle VIU LA FESTA! i cal dir que va ser resultar un èxit de públic i crítiques.

Entre d'altres peces, es va presentar la trilogia Vora el mar, amb una posada en escena marinera força impactant, amb barca inclosa, sobre l'escenari.















Totes les seccions del grup hi van ser presents i van tenir un paper destacat. Els grups de Petits, Infantils i Mitjans van fer les delícies dels assistents que omplien la grada i pista amb balls com El Patatuf, la Polca del Papà o Baixant de la Font del Gat.














El Grup de Pares i Mares va estrenar balls i vestuari. En aquesta ocasió, una de les ballades més importants del calendari i referent de la Festa Major, van interpretar el Ball del Vano i del Ram i el ball vuitcentista La Cigarrera.










Per la seva banda, el Cos de Dansa i Juvenils van estrenar danses com Ball Joc Muntanyenc, Seguidilles de Castelló i Els Divertiments, dansa de creació que va posar el punt i final a l'espectacle de Festa Major.