VALLDANSA 2011

NOTICIES





Com ja vem anunciar en el darrer mes, els propers dies 9 i 10 de juliol de 2011 l’Esbart Vila d' Esplugues, participarà al II Festival Internacional VallDansa, una trobada on la música i danses tradicionals en són les protagonistes i que tindrà lloc a Ribes de Freser i a la Vall de Núria.










L'Esbart Vila d'Esplugues, hi estarà representat per les seccions de Juvenils i Cos de Dansa i des de fa setmanes, prepara el repertori de danses i balls que presentarà al festival. A banda dels balls i coreografies, també es presentarà nou vestuari i nou atrezzo que acompanyarà a la vintena de dansaires que hi actuen i que les responsables de vestuari, estan supervisant.



Està confirmada la presència d'altres esbarts d'arreu de Catalunya i també la de grups del País Vasc, Cantàbria i del Regne Unit.






El programa d'actes de Valldansa 2011 és el següent:





Dissabte 9 de juliol



- Trobada dels grups


- Exhibició de gossos d'atura


- Dinar i recepció oficial


- Cercavila dels esbarts


- Actuació de cada esbart


- Sopar de germanor


- Concert-ball de música tradicional



Diumenge 10 de juliol



- Desplaçament a Vall de Núria


- Actuacions de tots els grups a Vall de Núria, davant el llac


- Dinar de comiat



Molta sort i bona ballada, Esplugues!





REPÀS





El passat dissabte 18 de juny va tenir lloc la tercera edició del Festival Infantil de Dansa d'Esplugues, al Teatre del Casal de Cultura Robert Brillas.




Hi van participar les seccions de Petits, Infantils, Mitjans i Juvenils.









El Casal es va omplir d'espectadors que van poder gaudir dels balls i danses que van interpretar les seccions més joves de l'esbart, formades per més d'una seixantena de dansaires i que van estrenar danses com el Ball dels Dotze Mesos .








Per la seva part, els Juvenils van interpretar danses com Araneses, Ball de Festeig, Pastors i d'altres, que van sorprendre pel seu vestuari , extret a partir d'imatges de la Vall d'Aran.










El nou emplaçamant escollit per a la ballada, va resaltar la bellesa plàstica de les danses i va permetre fer gaudir al públic de molts altres detalls.












Cal recordar que el Festival Infantil va néixer fa tres anys, donada la incapacitat d'actuar totes les seccions al Festival de Dansa que té lloc al mes de maig , per falta de temps material. L'aument de dansaires de les seccions més joves del grup ha estat considerable ens els darrers anys i mereixien un festival propi.









Tot i que no estava anunciat oficialment, ja que volia resultar una sorpresa de darrera hora, el Grups de Pares i Mares de l'Esbart també hi va actuar (van dansar la Bolangera de Riubó i la Gala de Campdevànol), contribuint així a la tarda de dansa i folklore que es va oferir.










Comentaris