SANTA MAGDALENA 2010 I MOLT MÉS!

NOTÍCIES

El proper dijous dia 22 de juliol, l'Esbart participarà a la Festa de Santa Magdalena, la Festa Major Petita d'Esplugues. Serà a partir de les 19h, al Casal de Cultura Robert Brillas.


Com sempre, l'Esbart interpretarà el Ball del Ginjoler, que des de 1991, es dansa al pati del Casal i que constitueix una cerimònia d'homenatge a la cultura i les tradicions.






Seguidament, l'Esbart interpretarà el Ball del Babau d'Esplugues, recuperat l'any 1989 i que ja apareix en el Costumari Català de Joan Amades.

Un cop acabat el torn dels balls propis d'Esplugues, es formarà el Seguici de colles i marxaran cap a l'Església de Santa Magdalena.

Serà un dels moments més emocionants de la tarda, ja que amb la Dansa de l'Ofrena, l'Esbart realitzarà la seva ofrena a la Patrona d'Esplugues, a l'interior del temple.

Us convidem a participar d'aquesta festa tan entranyable i tradicional. A la fotografia, podeu veure una de les primeres interpretacions del Ball del Ginjoler que es van realitzar.

Al día següent, divendres dia 23, a les 22'00 h , a la nova pista coberta del Parc Pou d'En Fèlix, l'Esbart actuarà a la Festa Major del Barri del Gall, que també es celebra cada any al voltant de Santa Magdalena.


REPÀS

El passat dilluns 5 de juliol, es va inaugurar l'exposició ESBART, 25 ANYS, al Casal de Cultura Robert Brillas, on l'entitat ha fet una mirada retrospectiva als seus primers 25 anys d'història, tot seleccionant allò més característic o representatiu de la seva trajectòria.


L'acte va estar presidit per l'Alcaldessa d'Esplugues, Sra. Pilar Díaz, acompañada pel Regidor de Cultura, Sr. Eduard Sanz i la Regidora Adjunta a Cultura , Sra. Mariber Peláez. També hi van assitir representants de les principals forces polítiques del municipi com el Sr. Roger Pons (CiU), Luís Ortega (PPC) i Jordi Figueras (ERC).





Del món dels esbarts dansaires hi va haver la presència del Sr. Joan Clos, Adjunt al President de l'Obra del Ballet Popular i la Sra. Àngels Campamà, Membre del Consell Directiu de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires de Catalunya.





Representants d'entitats i personalitats d'Esplugues, van acompanyar als membres de l'Esbart en aquest emotiu acte, on el President de l'Esbart, Sr. Sergi Castro va retre homenatge a tots els dansaires, socis i col·laboradors de l'entitat que durant aquests 25 anys, han consolidat l'Esbart i la seva principal tasca : difondre i conservar la dansa tradicional i de creació dels Països Catalans.






Després dels parlaments oficials de les autoritats, es va donar per inaugurada la mostra, que romandrà oberta fins al proper 23 de juliol, i finalment es va servir una copa de cava entre tots els assistents que omplien la sala d'exposicions.

Aquí, podeu veure un reportatge sobre l'acte :

http://www.e-digital.cat/noticies/societat/una-exposicio-repassa-els-25-anys-de-lesbart-vila-desplugues.html

_ _ _

El dissabte dia 24 de juliol, hi haurà la festa del Comiat d'Estiu per a tots els socis de l'Esbart i una nova edició del SHOW, on hi hauran actuacions preparades pels mateixos socis i membres de l'entitat.

Serà a la Sala Teatre del Casal de Cultura , a partir de les 19 h.

Us esperem!

_ _ _

Us presentem el clip promocional de la Gran Ballada de Festa Major 2010.

http://www.youtube.com/watch?v=RytLBc9-Vv4

Aviat, més informació.



Comentaris