IX FESTIVAL DE DANSA D'ESPLUGUES



NOTÍCIES :

Arriba el IXè Festival de Dansa d’Esplugues (fins ara anomenat Festival de Dansa Tradicional i Popular d’Esplugues), que tindrà lloc el proper dissabte dia 10 de maig , a les 19 h, a la pista vermella del Parc Pou d’En Fèlix.

EN CAS DE MAL TEMPS, L'ACTE ES CELEBRARÀ AL TEATRE DEL CASAL DE CULTURA ROBERT BRILLAS (C/ÀNGEL GUIMERÀ, 38)

En aquesta ocasió, hi participen (a més de l’esbart amfitrió) els esbarts Barkeno de Barcelona i Sant Adrià del Besòs. Ballaran els cossos de dansa de tots tres grups i també el juvenils de l’Esbart Vila d’Esplugues que estrenaran nous balls.

Cal destacar que el cos de dansa de l’Esbart Vila d’Esplugues està preparant l’estrena de dos nous balls per al Festival. Són el Ball del Ram de Sant Martí i La Patum. Al primer, es recrea un ambient senyorívol i galant mentre que el segon presenta un ampli panorama musical de la tradicional festa de Berga, on també hi participaran els Nans de l’Esbart. Aquests nans són una donació de la família Castellana Fornos . Són unes peces molt valuoses, datades de mitjans s. XX i que van ser restaurades pel taller d’ Aina Vila, en motiu de l’exposició Apunts i Pinzells que l’esbart va organitzar el passat mes de febrer.

El festival, que és la festa pròpia de l’entitat i que va se creat l’any 2000 en motiu del 15è aniversari del grup, acabarà al Casal de Cultura Robert Brillas on tindrà lloc el sopar de germanor entre tots tres grups participants.

A banda d’aquesta ballada , l’Esbart participarà a l’Aplec d’Esbarts Dansaires de Montserrat del dia 18 de maig (la trobada més important d’esbarts que es fa cada any), al 25è Aplec d’Esbarts de Sant Adrià de Besòs el dia 25 de maig i a la Fira d’Entitats d’Esplugues el proper diumenge 1 de juny.

REPÀS :

El Gran Espectacle Musical La LLegenda de Sant Jordi va tornar a ser un GRAN ÈXIT de públic i crítiques. Tot va sortir segons el previst i fins i tot la meteorologia va fer una pausa pel que fa a la pluja dels darrers dies i va permetre que la pista vermella del Parc Pou d'En Fèlix s'omplís de la màgia i l'espectacularitat d'aquesta història.

Entre el públic assistent, l'Alcaldessa d'Esplugues , Sra. Pilar Díaz i el Regidor de Cultura, Sr. Eduard Sanz, així com també el President de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires de Catalunya, Sr. Jordi Núñez, els quals eNs van fer arribar les seves felicitacions.

Gràcies a tots/es que van fer possible que aquest somni es fes realitat un any més.

PROPERAMENT :

Les converses amb el grup de dansa d'Hungria continuen per bon camí. Si no hi ha cap canvi, l'actuació conjunta tindrà lloc el proper dissabte 12 de juliol, a les 19'30 h, al Museu d'Història de Catalunya. Us seguirem informant.

LA FOTO :

Us presentem el cartell del Festival de Dansa 2008. La fotografia sobre la qual s'ha realitzat, pertany a una instantània (cedida per Toni Fontova) del Ball Pla de LLavaneres que el cos de dansa va oferir el passat mes de febrer a la seva actuació al teatre del Centre Cultural l'Avenç.

Comentaris