GRAN ESPECTACLE MUSICAL LA LLEGENDA DE SANT JORDI


NOTICIES:


L’ Esbart Vila d’ Esplugues es complau en anunciar-vos l’estrena de la nova edició del Gran Espectacle Musical “ La Llegenda de Sant Jordi “ que tindrà lloc el proper dissabte dia 19 d’abril de 2008, a les 20’30 hores, al Parc Pou d’ En Fèlix (pista vermella).


Després del gran èxit assolit l’any passat amb el nou format de presentació, l’esbart torna a apostar per La Llegenda de Sant Jordi, com un dels actes principals de la celebració de la diada del patró de Catalunya. L’acte, que enguany arriba a la seva 7a edició, arriba amb més força i més novetats que mai, algunes de les quals ja us podem desvetllar.


L’escenografia, que en aquesta edició estarà farcida d’elements mòbils i sorpreses, s’amplia i aquest cop, seran 126 metres quadrats (presidits per una nova i més gran tarima) els que ens situaran en els diversos escenaris de l’obra. Vestuari seguint la moda medieval catalana dels s. XII i XIII; atrezzo confeccionat per a l’ocasió i altres motius reals de decoració aportaran la dosi de realisme necessari per a que el públic s’integri totalment en la història del cavaller que lluita amb la bèstia, on com a l’any passat no hi faltarà l’espectacular duel d’espases que en la darrera edició va copsar l’atenció de petits i grans.


L’aparició del drac desvetllarà el secret millor guardar de totes les edicions de La Llegenda.


Les danses i balls s’han renovat en part i hi hauran algunes estrenes remarcables com el vistós i mai vist Ball d’Estandarts. També cal destacar que tots els balls tindran una durada més curta per tal d’agilitzar l’acció i la mateixa trama .

Una altra de les novetats serà la presència d’un grup de ballarines de dansa del ventre que intervindran tot aportant sensualitat i exotisme a l’espectacle.


Pel que fa als recursos tècnics , hi haurà una important inversió en els sistemes d’il·luminació i d’efectes especials per tal d’aconseguir, més que mai, una atmosfera sobrenatural i màgica. Prop de 60.000W seran els encarregats de donar força a la llum, color i efectes especials del muntatge. També s’ha hagut d’estudiar l’ampliació d’acomodament de públic, tot posant files alternatives de cadires , donada la massiva assistència del darrer any.


Cal destacar que aquest any, el guió teatral s’ha volgut presentar des d’una visió molt passional, remarcant més que mai els sentiments dels personatges i de les escenes, especialment de Sant Jordi i la Princesa. Tres mesos d’intensos assajos i prop de sis més de preparació de l’acte, esperen donar un resultat més professional que mai.La participació d’una seixantena de persones dona un caràcter monumental a la posada en escena d’aquest any en la que l’ Esbart hi està dedicant un dur i constant treball per tal d’aconseguir un resultat que agradi molt al públic assistent .


Aquesta superproducció suposa un gran esforç per l’entitat per l’ ampli ventall de novetats que engloba . Tots els membres de l’esbart, des dels grups d’ Infantils, Mitjans i Juvenils , passant pel Cos de Dansa i altres col·laboradors especials , estan molt il·lusionats amb aquest nou projecte que suposa un nou i important repte dins de la nostra carrera que assoleix els 23 anys en aquest 2008 i que des de fa un parell d’anys, viu una veritable “època daurada” per l’entusiasme dels seus membres i l’èxit dels seus projectes.


El Gran Espectacle Musical “La Llegenda de Sant Jordi” és uns dels actes referents anual dins del calendari cultural d’Esplugues.

Comentaris