QUI SOM?


Qui som?

L'Esbart Vila d'Esplugues és una entitat cultural, sense ànim de lucre, fundada el 1985 a Esplugues de Llobregat que té per objectiu la conservació i difusió de la dansa tradicional i de creació dels Països Catalans.

És una associació en conveni amb l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat i és membre de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires i de l'Obra del Ballet Popular.

Està formada per les seccions de Petits, Juvenils i Cos de Dansa.

 
L'Esbart organitza el Gran Espectacle Musical La Llegenda de Sant Jordi, els Festivals de Dansa, la Gran Ballada de Festa Major, la Festa Infantil de la Tardor, etc, a més de participar en altres actes com el Carnestoltes, la Festa Major Petita de Santa Magdalena, la Fira d'Entitats, la Diada Nacional de Catalunya,etc, i a ballades arreu de Catalunya com l'Aplec d'Esbarts Dansaires a Montserrat o el Festival Valldansa de Ribes de Freser.

També ha participat en grans esdeveniments com la Cerimònia d'Obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona'92, al Fòrum de les Cultures l'any 2004 i més recentment (2012), a l' òpera-collage L'Home del Paraigua al Palau Sant Jordi de Barcelona. 

L'any 2010 va obtenir el Guardó dels 25 anys que atorga l'Agrupament d'Esbarts Dansaires i el 2011 va rebre el Premi Pont d'Esplugues a l'Activitat Associativa. 

Una entitat moderna i dinàmica, que treballa pel bé de les nostres tradicions folklòriques, oberta a TOTHOM que hi vulgui formar part.